Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Γραμμή Σταυρούπολη - Παλαιά Συμμαχική / Ρατσιστικό παραλήρημα από οδηγό του ΟΑΣΘ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γραμμή Σταυρούπολη - Παλαιά Συμμαχική / Ρατσιστικό παραλήρημα από οδηγό του ΟΑΣΘ

Μία ακόμη ρατσιστική συμπεριφορά κατά προσφύγων και μεταναστών είχαμε χθες στις αστικές συγκοινωνίες, αυτή τη φορά από οδηγό λεωφορείου των ΚΤΕΛ που εκτελεί ένα από τα δρομολόγια που παραχώρησε ο ΟΑΣΘ.

Το θέμα ανέδειξε το Κόκκινο Θεσσαλονίκης και, όπως τονίστηκε, υπάρχει και σχετικό βίντεο με τον οδηγό εκτός εαυτού να βρίζει χυδαία πρόσφυγες, αφού τους κατέβασε από το αστικό λεωφορείο διότι δήθεν ήταν υπεράριθμοι. Και λέμε «δήθεν» διότι τις περισσότερες ώρες, και κυρίως τις ώρες αιχμής, τα αστικά λεωφορεία κυκλοφορούν όπως κυκλοφορούσαν πριν από την εποχή του νέου κορωνοϊού, δηλαδή με τους επιβάτες να είναι ο ένας πάνω στον άλλον...

Το συγκεκριμένο λεωφορείο εκτελούσε το δρομολόγιο της γραμμής Σταυρούπολη - Παλαιά Συμμαχική, δηλαδή αυτό που εξυπηρετεί το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά. Ο οδηγός ζήτησε όμως από πρόσφυγες να κατέβουν από το λεωφορείο με τη δικαιολογία ότι είναι υπεράριθμοι και επειδή κατά την άποψή του «δεν πληρώνουν εισιτήριο»...

Όταν εκείνοι διαμαρτυρήθηκαν, ο οδηγός βγήκε μπροστά στην πόρτα του λεωφορείου και άρχισε να βρίζει χυδαία τους πρόσφυγες. Στο παραληρηματικό του ξέσπασμα φώναζε σε ελληνικά, αλλά και σε αγγλικά, ότι αυτός έχει πληρώσει για το λεωφορείο αυτό (!) και ότι αυτοί δεν πληρώνουν τίποτε και τους απειλούσε να ξεχάσουν για πάντα το λεωφορείο και τη μετακίνησή τους με αυτό.

Αυτό δεν είναι βέβαια το μόνο ρατσιστικό συμβάν στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης ούτε στη συγκεκριμένη γραμμή, που εξυπηρετεί πρόσφυγες και μετανάστες του καμπ των Διαβατών. Έχουν καταγγελθεί αρκετές ξενοφοβικές και ρατσιστικές συμπεριφορές από οδηγούς και ελεγκτές του ΟΑΣΘ, αλλά, όπως φαίνεται, και κάποιοι οδηγοί που προσέλαβε το ΚΤΕΛ για τα αστικά δρομολόγια του ΟΑΣΘ τρέφουν τα ίδια ακριβώς συναισθήματα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL