Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μέτρα στήριξης των ξεναγών λόγω της πανδημίας και σχέδιο για τους εργαζόμενους στον τουρισμό ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

EUROKINISSI

Σχέδιο που να αποτρέπει τη φτωχοποίηση των εργαζομένων στον τουρισμό ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το ψήφισμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών. Οι τομέαρχες του κόμματος, Κατερίνα Νοτοπούλου (Τουρισμού), Νεκτάριος Σαντορινιός (Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής) και Έφη Αχτσιόγλου (Εργασίας) κατέθεσαν αναφορά στους υπουργούς Εργασίας και Τουρισμού.

Οι τομέαρχες του κόμματος, Κατερίνα Νοτοπούλου (Τουρισμού), Νεκτάριος Σαντορινιός (Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής) και Έφη Αχτσιόγλου (Εργασίας) κατέθεσαν αναφορά στους υπουργούς Εργασίας και Τουρισμού. Όπως επισημαίνουν, οι ξεναγοί της χώρας έχουν παραμείνει άνεργοι για μεγάλο διάστημα, ενώ η κρίση που παρουσιάζεται στον τουρισμό, λόγω πανδημίας, δεν αφήνει πολλές ελπίδες για την βιωσιμότητα του κλάδου φέτος.

Υποστηρίζοντας τα αιτήματα της ομοσπονδίας, οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων προστασίας και οχύρωσης των ξεναγών, όπως η παροχή αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, η έκδοση επιδομάτων ανεργίας για όσους δεν θα δουλέψουν μετά την 1η Ιουλίου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, και με ισχύ μέχρι την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου.

Οι άνθρωποι του τουρισμού στη χώρα μας αξίζουν την υποστήριξη της Πολιτείας μέσω ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που θα αποτρέψει τη φτωχοποίηση αυτών και των οικογενειών τους, αναφέρουν οι κ.κ. Νοτοπούλου, Σαντορινιός και Αχτσιόγλου.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Χωρίς σχέδιο θα πνιγούμε όλοι

Τελικά τι είναι χειρότερο; Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβεται πίσω από το... λεφτόδεντρο Πέτσα για να αποκρύψει οφθαλμοφανείς ευθύνες στη διαχείριση του κορωνοϊού, των πλημμυρών ή το γεγονός ότι η κυβέρνηση...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις