Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Παπα-Γιάννης Βάθης: Η πολλή δουλειά είναι έξω από την εκκλησία (ηχητικό)

Την ερώτηση ενός 85χρονου Αριστερού που όπως είπε τον «στιγμάτισε» όταν 22 μόλις χρονών ανέλαβε ενορία, παρέθεσε ο παπα-Γιάννης Βάθης από τα Σελλιά που γοήτευσε τους συμμετέχοντες στην ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη.

Ο κρητικός ιερέας με την ομιλία του κέρδισε το θερμό χειροκρότημα των συμμετεχόντων στις διεργασίες της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Μιλώντας στον Νίκο Ξυδάκη, παρέθεσε μία συνομιλία που είχε ως νέος ιερωμένος σε ενορία το 1998, που όπως είπε τον «στιγμάτισε» στην ψυχή και την καρδιά του.

Ένας ηλικιωμένος αριστερός στην περιοχή κάλεσε στο σπίτι του τον νέο ιερέα και, απευθυνόμενος ο 85χρονος στον 22χρονο τον ρώτησε: «Γέροντα, δεν μου λες, πού έχεις πιο πολλή δουλειά, στην εκκλησία μέσα, ή απ` έξω;». «Κύριε Μανώλη, απ` έξω έχω την πολλή δουλειά, όχι μέσα στην εκκλησία», απάντησε ο νεαρός ιερέας, γιατί εκεί είναι πραγματικά, όπως είπε, στην ζωή, την καθημερινότητα του κόσμου, τα προβλήματα και τις ανάγκες, η δουλειά του ποιμένα, να παρακολουθεί τον κάθε άνθρωπο, το πώς κινείται, πώς μπορεί να αντέξει την καθημερινότητα και τα προβλήματά του. «Αν μπορώ να γίνω βακτηρία (σ.σ. μπαστούνι), η βοήθειά του, έστω με μία κουβέντα».

«Είμαι ενεργός πολίτης, δεν έμεινα κλεισμένος στην εκκλησία και τα προβλήματά της, αλλά κοιτάω τα προβλήματα της καθημερινότητας του κόσμου. Και εξακολουθώ να το κάνω. Οι αρχές και αξίες της Αριστεράς είναι αυτές που με εμπνέουν», συνέχισε ο ίδιος.

«Είδαμε πώς συμπεριφέρθηκε η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο λαό παρότι είχε τα χέρια δεμένα στην πλάτη, ο Τσίπρας και οι υπόλοιποι υπουργοί. Απέδειξαν στο λαό ότι έχουν "ραμένες" τσέπες, διαχειρίστηκαν τα πάρα πολλά προβλήματα της πατρίδας με τον καλύτερο τρόπο, έβγαλαν την χώρα μας από τα μνημόνια, κατήργησαν υποκατώτατους μισθούς ... και πάνω που ήταν να πάρουμε μία ανάσα, να μπούμε σε ένα σωστό δρόμο, έχουμε πάλι την επιστροφή στα παλιά, δυστυχώς».

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Είμαστε μια ωραία ατΜΜΕσφαιρα

Αξίζει να θυμηθεί κάποιος πώς ήταν το κλίμα στα ΜΜΕ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μια συνεχής κραυγή αγωνίας για οτιδήποτε, από επιχειρήσεις που υπερφορολογούνται και την επιχειρηματικότητα που καταδιώκεται μέχρι υπουργούς που καπνίζουν και αργόμισθους μετακλητούς...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις