Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Ο Αυγενάκης κρατά στο... παιχνίδι παράγοντες που καταδικάζονται για κακούργημα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Αυγενάκης κρατά στο... παιχνίδι παράγοντες που καταδικάζονται για κακούργημα

Οι παράγοντες που εμπλέκονται με το ελληνικό ποδόσφαιρο και έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα και σε δεύτερο βαθμό για κακούργημα, θα μπορούν πλέον να διοικούν ομάδες και να παραμένουν στο χώρο του ποδοσφαίρου, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, σε εκπρόθεσμη τροπολογία που κατατέθηκε σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, αντικαθίσταται η λέξη “τελεσίδικα” με τη λέξη “αμετάκλητα” και βεβαίως δεν αφορά τη διαφοροποίηση σε μία μόλις λέξη αλλά στην ουσία του νόμου Βασιλειάδη που μέχρι τώρα προέβλεπε πως αρκούσε η τελεσίδικη καταδίκη παράγοντα ώστε να του απαγορεύεται η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο.

Αυτό πλέον αλλάζει και απαιτείται η υπόθεση να έχει κριθεί οριστικά και αμετάκλητα, δηλαδή να φτάσει μέχρι τον Αρειο Πάγο προκειμένου να αποκλειστεί παράγοντας από τα του ποδοσφαίρου.

ΣΥΡΙΖΑ: «Δημιουργούν νέο τοπίο διαπλοκής»

Η συγκεκριμένη διάταξη όπως και άλλες που αφορούν στα “κωλύματα” παραγόντων προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του αθλητικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ που σε ανακοίνωσή του, τονίζει χαρακτηριστικά:

«Το μόνο που ξέχασε να κάνει ο κ. Αυγενάκης είναι να καταθέσει μαζί με τις τροπολογίες και τις φωτογραφίες των επίδοξων κομματικών του φίλων που είχαν ασυμβίβαστα ως προς τη δυνατότητα εκλογής τους σε ΔΣ Ομοσπονδιών.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτές αφορούν τις μεγαλύτερες και πιο επιτυχημένες Ομοσπονδίες του Ελληνικού αθλητισμού, οι διοικήσεις των οποίων, δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχό της ΝΔ ή δεν είναι αρεστές. Ειδικά οι διατάξεις που αναφέρονται σε κωλύματα συμμετοχής προσώπων, σε σχέση με τις εις βάρος τους τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, επαναφέρουν τον επαγγελματικό αθλητισμό και ειδικά το ποδόσφαιρο στις προ του 2015 -αλήστου μνήμης-καταστάσεις και δημιουργούν νέο τοπίο διαπλοκής και αδιαφάνειας», αναφέρει μεταξύ άλλων το αθλητικό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Οι φωτογραφικές τροπολογίες αναδεικνύουν με τον χειρότερο τρόπο, τον αυταρχικό και αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης της ΝΔ, εξαιτίας του οποίου ο κ. Αυγενάκης κατάφερε, σε πολύ σύντομο χρόνο, να στρέψει εναντίον του, σύσσωμο το αθλητικό κίνημα και για πρώτη φορά η ΕΟΕ να τον καταγγείλει δημοσίως. Καλούμε όλο το αθλητικό κίνημα σε πανδημοκρατική συσπείρωση για να μη περάσει το αυταρχικό κομματικό μοντέλο που θέλει να εγκαθιδρύσει η ΝΔ στον αθλητισμό και τον Υφυπουργό αθλητισμού να αφήσει κατά μέρος τα φτηνά νταηλίκια. Να αποσυρθεί πάραυτα η επαίσχυντη τροπολογία και να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος με τους φορείς του αθλητισμού»

ΠΑΕ ΑΕΚ: «Ο Αυγενάκης επιβεβαιώνει ότι εξυπηρετεί συμφέροντα»

Η συγκεκριμένη τροπολογία σε άλλο της σημείο καταργεί, επίσης, τη διάταξη η οποία επέτρεπε σε μέτοχο Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας να έχει ως και 15% σε στοιχηματική εταιρία, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΠΑΕ ΑΕΚ που επιτέθηκε στον υφυπουργό Αθλητισμού.

“Για μία ακόμα φορά ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, δεν διστάζει να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο και να επιβεβαιώσει τα συμφέροντα. τα οποία εξυπηρετεί σε όλη τη διάρκεια της μέχρι σήμερα θητείας του, επιχειρώντας ξεκάθαρα στην τροπολογία, την οποία με την υπογραφή του κατέθεσε, για τα κωλύματα των αθλητικών παραγόντων, να δημιουργήσει πρόβλημα στην ΑΕΚ” αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της “Ενωσης”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL