Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Κορωνοϊός και φθηνή ζωή...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός και φθηνή ζωή...

Η έξαρση του κορωνοϊού στη Γερμανία συνδέεται με τις επιεικώς άθλιες συνθήκες υγιεινής στα -τρόπος του λέγειν- καταλύματα των μεταναστών εργατών στα εργοστασιακά σφαγεία. Όπως άλλωστε, τότε που τα φορτηγά στο Μπέργκαμο είχαν μετατραπεί σε φέρετρα, η έξαρση στη Βόρειο Ιταλία είχε συνδεθεί με το γεγονός ότι τα εργοστάσια συνέχιζαν να λειτουργούν την ώρα που όλη η χώρα είχε κλείσει μετρώντας χίλιους νεκρούς την ημέρα. Σήμερα, πάλι, οι συνδικαλιστές που εκπροσωπούν τους μετανάστες εργάτες γης στον Νότο, ανθρώπους που πληρώνονται -τρόπος του λέγειν- με 1,5 ευρώ την ώρα (!) και ζουν σε άθλιες συνθήκες, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου - εις μάτην. Η νέα έξαρση στην Πορτογαλία παρατηρείται στις φτωχές συνοικίες, κάτι που παρατηρήθηκε κατά κόρον στις ΗΠΑ.

Τι κοινό έχουν όλα αυτά; Μια κοινωνία που έχει συνηθίσει να αποδέχεται την πάμφθηνη εργασία -και ζωή- ως προϋπόθεση για να καταναλώνει φθηνά: Την τροφή, τα φτηνά αεροπορικά ταξίδια μέσω φτηνών αεροπορικών εταιρειών, τα φτηνά τεχνολογικά προϊόντα που παράγονται στον λεγόμενο τρίτο κόσμο, τα φτηνά δωμάτια στα νησιά που πίσω τους έχουν ξενύχτια και εκμετάλλευση.

Τώρα, που ο κορωνοϊός χτυπάει πρώτα τους φτωχούς αλλά μέσω αυτών και τους γύρω - γύρω, ήρθε η ώρα να αναλογιστούν όλοι ότι υπάρχει μια κοινωνική ευθύνη - για την αντιμετώπιση των αιτίων της φτώχειας και της φτηνής ζωής...

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL