Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
"Πρόδηλα αναληθής η κατάθεσή της" / Για ψευδορκία "ετοιμάζει" την Ελ. Ράικου ο ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Πρόδηλα αναληθής η κατάθεσή της" / Για ψευδορκία "ετοιμάζει" την Ελ. Ράικου ο ΣΥΡΙΖΑ

Ακόμη και στο εδώλιο μπορεί να οδηγήσει την εισαγγελέα Ελένη Ράικου η διάψευση όσων κατέθεσε στην Προκαταρκτική Επιτροπή. Η μάρτυρας-κλειδί για τη Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. (που είναι η μόνη η οποία έχει υποστηρίξει πως ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είναι ο Ρασπούτιν) «συνελήφθη», σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, να ψεύδεται στην Προκαταρκτική. Για τον λόγο αυτόν η αξιωματική αντιπολίτευση έθεσε χθες στην Επιτροπή θέμα αξιοπιστίας της Ελ. Ράικου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελ. Ράικου στην ένορκη κατάθεσή της ενώπιον της Επιτροπής κατέθεσε ότι ποτέ κατά τη διάρκεια της θητείας της δεν ανέφεραν οι δικαστικές, εισαγγελικές και ερευνητικές αρχές των ΗΠΑ οτιδήποτε για δωροδοκία «κυβερνητικών αξιωματούχων» στην Ελλάδα από τη Novartis. Αυτό όμως διαψεύδεται από έγγραφο του FBI, με αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει την αποστολή και των πρακτικών και του εγγράφου των αμερικανικών αρχών στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τη διερεύνηση πιθανών ευθυνών της Ελ. Ράικου. Σημειώνεται ότι η ποινή για ψευδορκία είναι τουλάχιστον 1 έτος φυλάκισης.

Το έγγραφο του FBI

Συγκεκριμένα, από τα έγγραφα που διαθέτει πλέον η Επιτροπή προκύπτει ότι στις 29 Δεκεμβρίου 2016 στην Εισαγγελία Διαφθοράς έφτασε έγγραφο από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (με τον αριθμό ΝΚ-20573205.15) το οποίο απευθύνεται στην Ελ. Ράικου και αναφέρει πως:

«Οι προστατευόμενοι μάρτυρες βρίσκόονταν σε εξαιρετική θέση, εκ της οποίας είχαν πρόσβαση σε, και γνώση του αποδεικτικού υλικού αναφορικά με δωροδοκίες, που έλαβαν χώρα από πλευράς Novartis σε αξιωματούχους στην Ελλάδα και αναφέρονται κατηγορίες αποδεικτικών εγγράφων τα οποία σχετίζονται με δωροδοκίες κυβερνητικών αξιωματούχων με αντάλλαγμα τη συνταγογράφηση προϊόντων της Novartis, καταστάσεις περιέχουσες ονοματεπώνυμα, ποσά και ημερομηνίες καταβολών σε συγκεκριμένους κυβερνητικούς αξιωματούχους και καταστάσεις εμφαίνουσες αυξημένες καταβολές σε εταιρείες ΜΜΕ που χρησιμοποιούνταν για ξέπλυμα χρήματος επί σκοπώ δωροδοκίας κυβερνητικών αξιωματούχων...». «

Η αναληθής κατάθεση της Ελ. Ράικου στην Προκαταρκτική είναι πρόδηλη» σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL