Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.7°C
4 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.7°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.3°C16.5°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C16.9°C
4 BF 82%
Αυστηρή προειδοποίηση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση: / Αυστηρή προειδοποίηση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση: Μην διανοηθεί ο Χρ. Σταϊκούρας να αλλοιώσει τη λίστα Πέτσα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αυστηρή προειδοποίηση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση: / Αυστηρή προειδοποίηση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση: Μην διανοηθεί ο Χρ. Σταϊκούρας να αλλοιώσει τη λίστα Πέτσα

Τις υποψίες του ΣΥΡΙΖΑ πως η καθυστέρηση δημοσιοποίησης της "λίστας Πέτσα" οφείλεται, εκτός των άλλων, σε μια προσπάθεια εκ των υστέρων... διορθωτικού μαγειρέματος ενισχύουν οι χθεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου. Την ίδια στιγμή η ΕΣΗΕΑ, με επιστολή της στον πρωθυπουργό και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ζητεί συνάντηση προκειμένου να ενημερωθεί για τα κριτήρια με τα οποία εντάχθηκαν τα ΜΜΕ στις καμπάνιες "Μένουμε Σπίτι" και "Μένουμε Ασφαλείς".

Ενώ ο Κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρύβεται, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ακόμη μια φορά πέταξε την μπάλα στην εξέδρα για τη λίστα με τα ποσά που έλαβε κάθε μέσο μαζικής ενημέρωσης" σημειώνει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας την επιβεβαίωση των όσων είπε προχθές ο Ν. Ρωμανός στον ρόλο του λαγού. Ότι δηλαδή η λίστα θα δοθεί στη δημοσιότητα όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες "ποιοτικού και ποσοτικού ελέγχου από το υπουργείο Οικονομικών".

"Γιατί αρνείται να δημοσιοποιήσει σήμερα τη λίστα, αφού οι εντολές για διαφήμιση με συγκεκριμένα ποσά προς κάθε μέσο έχουν ολοκληρωθεί; Η λίστα υπάρχει και είναι ζήτημα δημοκρατίας να δοθεί σήμερα κιόλας στη δημοσιότητα" τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία νωρίτερα καλούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δημοσιοποιήσει τη λίστα με τα ποσά "χωρίς άλλες υπεκφυγές".

Στο μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει το ζήτημα της παραίτησης του Στ. Πέτσα προειδοποιώντας παράλληλα τον υπουργό Οικονομικών να μην "διανοηθεί να αλλοιώσει" τον κατάλογο που είχε κατατεθεί στα πρακτικά της Βουλής. "Θα ζητήσει την παραίτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ή θα τον καλύψει μετακινώντας τον απλώς σε άλλη θέση, επειδή ό,τι έκανε ήταν κατ' εντολήν πρωθυπουργού;" ανέφερε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μετά τη δήλωση Πέτσα περί "ποιοτικού και ποσοτικού ελέγχου", η προειδοποίηση προς τον Χρ. Σταϊκούρα είναι αυστηρή: "Να μην διανοηθεί να επιχειρήσει να αλλοιώσει τον κατάλογο των 1.232 μέσων που κατέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στα πρακτικά της Βουλής. Να μην τολμήσει να αφαιρέσει εκ των υστέρων τα ανύπαρκτα μέσα, τα μέσα εκτός του Online Μητρώου Media που παράνομα έλαβαν εντολές κρατικής διαφήμισης ή τα μέσα που έλαβαν ποσά αναντίστοιχα με το μέγεθός τους".

"Σε διαφορετική περίπτωση οι ευθύνες του ΥΠΟΙΚ, όπως ήδη ισχύει για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, δεν θα είναι μόνο πολιτικές" υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Χυδαίοι συμψηφισμοί της κυβέρνησης

Και ενώ η κυβερνητική ένοχη σιωπή για το άνευ κριτηρίων και διαφάνειας μοίρασμα δημοσίου χρήματος σε ανύπαρκτα ΜΜΕ και σε ημετέρους συνεχίζεται με μια λογική "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε", το Μαξίμου και ο Στ. Πέτσας, αντί απαντήσεων, καλούν τον ΣΥΡΙΖΑ "να ενημερώσει πόσα χρήματα δόθηκαν στο συγκεκριμένο μέσο προτίμησής του την περίοδο διακυβέρνησής του".  Φωτογραφίζοντας την περίπτωση του "Documento", που αμέσως δημοσιοποίησε τα ποσά που έχει λάβει από την ημέρα που ξεκίνησε την κυκλοφορία του το 2016.

"Αντί απαντήσεων για τα ανύπαρκτα μέσα, υπεκφεύγει με διαρροές χυδαίων συμψηφισμών για το τι έκαναν προηγούμενες κυβερνήσεις για να κερδίσει χρόνο και να μαγειρέψει τα νούμερα" σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας πως επί διακυβέρνησής του νομοθετήθηκε η υποχρέωση οι διαφημιστικές δαπάνες, ακόμα και των τραπεζών, να δημοσιεύονται προκειμένου να υπάρχει πλήρης διαφάνεια.

"Ούτε μοίραζε δημόσιο χρήμα σε ανύπαρκτα μέσα χωρίς ούτε έναν εργαζόμενο ούτε έδινε χρήματα παράνομα σε sites εκτός Online Μητρώου Media ούτε έκρυβε ενοχικά τη λίστα με το πού πήγαν τα λεφτά" επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ενημέρωση ζητάει η ΕΣΗΕΑ

"Η αξιοπιστία των ΜΜΕ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη διαφάνεια στη χρηματοδότησή τους, και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για κρατική διαφήμιση" αναφέρει στην επιστολή της προς τον πρωθυπουργό και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο η ΕΣΗΕΑ ζητώντας συνάντηση ώστε να ενημερωθεί για τα κριτήρια με τα οποία εντάχθηκαν ΜΜΕ στην καμπάνια, αλλά και για την πρόοδο του σχεδιασμού όσον αφορά τη στήριξη του Τύπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL