Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
10.8°C16.5°C
1 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
10.3°C16.0°C
1 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
8.0°C13.2°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C16.6°C
3 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.2°C
0 BF 100%
Πολλαπλώς εκτεθειμένα τα λαγωνικά της Πειραιώς / Όταν η Ν.Δ. επικαλούνταν τον ίδιο δημοσιογράφο του «Guardian» για να καταγγείλει τον ΣΥΡΙΖΑ...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πολλαπλώς εκτεθειμένα τα λαγωνικά της Πειραιώς / Όταν η Ν.Δ. επικαλούνταν τον ίδιο δημοσιογράφο του «Guardian» για να καταγγείλει τον ΣΥΡΙΖΑ...

Μέρα με τη μέρα η υπόθεση της διασπάθισης 20 εκατομμυρίων ευρώ, χρημάτων των Ελλήνων φορολογούμενων, σε ανύπαρκτα media και σε ημετέρους παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, με την κυβέρνηση, τον Στ. Πέτσα, μα κυρίως τον Κ. Μητσοτάκη να εκτίθενται όσο σιωπούν.

Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε την πρωτοβουλία να αναγκάσει τον κρυπτόμενο πρωθυπουργό να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει επιτέλους στα κόμματα, μα κυρίως στον λαό. Ποιοι πήραν κρατικό χρήμα, πόσα, με τι κριτήρια.

Πώς αντέδρασε η Ν.Δ. στην κατάθεση της ερώτησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Με ανακοίνωσή της πέταξε την μπάλα στην εξέδρα και προσπάθησε να φιλοτεχνήσει το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ που με δόλια μέσα συκοφαντεί τη χώρα και την κυβέρνηση στο εξωτερικό. Αφορμή το δημοσίευμα στον “Guardian”, που αποκαλύπτει τις πολλές υποθέσεις ύποπτης διαχείρισης δημοσίου χρήματος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη με πρόσχημα την πανδημία της Covid-19.

Το άρθρο υπογράφεται από τον δημοσιογράφο Απόστολο Φωτιάδη, ο οποίος έχει δουλέψει εντατικά στα ζητήματα της μετανάστευσης, στις μετακινήσεις πληθυσμών και στις εθνικές αντιπαραθέσεις στα Βαλκάνια.

Η Ν.Δ. λοιπόν με επίσημη ανακοίνωση έκανε λόγο για "πρώην μετακλητούς υπαλλήλους του ΣΥΡΙΖΑ" και "υπαλλήλους" που "ενδεδυμένοι το μανδύα του ‘ανεξάρτητου δημοσιογράφου’ δυσφημούν την πατρίδα με άρθρα τους σε ξένα μέσα ενημέρωσης". Πέρα από την επίθεση στον δημοσιογράφο και τα σενάρια για δάκτυλο του ΣΥΡΙΖΑ σε ξένα μέσα με στόχο τη δυσφήμηση της κυβέρνησης του... Μωυσή Μητσοτάκη, για την ταμπακέρα ούτε κουβέντα.

Ανατρέχοντας στο δημοσιογραφικό αρχείο πέσαμε πάνω σε μια ανακοίνωση της Ν.Δ. το 2017 που αφορούσε δήλωση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για άρθρο... του “Guardian”! "Ο κ. Μουζάλας βλάπτει σοβαρά την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό" ήταν ο τίτλος, με την αντιπολιτεύομενη τότε Ν.Δ. να γράφει:

"Τα μέχρι τώρα ‘έργα και ημέρες’ του κ. Μουζάλα συνεχίζουν να προσβάλλουν και να εκθέτουν τη χώρα μας διεθνώς. Αυτή τη φορά είναι η βρετανική εφημερίδα ‘The Guardian’, που με εκτενές σημερινό της δημοσίευμα αφήνει σαφείς αιχμές για αδιαφάνεια στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται η κυβέρνηση τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που έλαβε για το μεταναστευτικό".

"Διαχειρίστηκαν ως λάφυρο τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ της Ευρωπαϊκής  Ένωσης" κατέληγε ο τότε τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής κάνοντας λόγο για "ανίκανη κυβέρνηση" που "βλάπτει σοβαρά την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό".

Ποιοι υπέγραφαν το ρεπορτάζ του “Guardian” που έκανε "σημαία" η αντιπολιτευόμενη Ν.Δ. το 2017;

Ο Απόστολος Φωτιάδης μαζί με τον Daniel Howden.

Και "πρώην υπάλληλος του ΣΥΡΙΖΑ" και με επικριτικό ρεπορτάζ κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; Μόνο τα λαγωνικά της Ν.Δ. μπορούν να το εξηγήσουν. Αντί να συνεχίσει να εκτίθεται, η κυβέρνηση ας φερθεί σοβαρά και ας δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα των ΜΜΕ που χρηματοδότησε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL