Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Και λογαριασμό... δεν δίνουν!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Και λογαριασμό... δεν δίνουν!

ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΟ κύριο άρθρο η «Καθημερινή» σημείωσε για τις ακρότητες της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τη διανομή δημόσιου χρήματος σε ΜΜΕ στο πλαίσιο της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι»: «Όταν το κράτος ξοδεύει χρήματα του Έλληνα φορολογουμένου, πρέπει να το κάνει με διαφάνεια και σαφείς κανόνες.

Υπήρξαν κυβερνήσεις στο παρελθόν που έκαναν ακρότητες και χρησιμοποίησαν το δημόσιο χρήμα ως πολιτικό εργαλείο. Καλό είναι να μην δημιουργούνται υποψίες ότι το φαινόμενο αυτό συνεχίζεται. Η πλήρης διαφάνεια είναι ο μόνος δρόμος, όπως και η θέσπιση καθαρών κανόνων».

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ να συμφωνήσω αν δεν υπήρχε η αφελής, κατά τη γνώμη μου, σύσταση πως «είναι καλό να μην δημιουργούνται υποψίες ότι το φαινόμενο αυτό συνεχίζεται».

Κι αυτό διότι δεν πρόκειται για υποψίες, ούτε για αφέλειες, αλλά για κατά συρροή βεβαιότητες διασπάθισης του δημοσίου χρήματος σε κολλητούς κομματικούς φίλους και χορηγούς, κατά παράβαση όχι μόνο της διαφάνειας αλλά και των νόμων.

ΔΗΜΟΣΙΑ έργα που πρώτα τα αναθέτουν και μετά τα ανακοινώνουν. Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) έδωσαν µε απευθείας ανάθεση στην εταιρεία Initiative 20 εκατοµµύρια ευρώ για την καμπάνια αντιμετώπισης της πανδημίας. Μάλιστα, για το μοίρασμα και µόνο της διαφήμισης η εταιρεία πήρε 600.000 ευρώ σε δύο μήνες!

ΟΤΑΝ λοιπόν έχουμε μια κυβέρνηση με βουλευτές μαριονέτες και υπουργούς βιτρίνα και όλη την πραγματική εξουσία συγκεντρωμένη στο Μαξίμου, τι περιμένεις; Θεωρούν ότι το δημόσιο χρήμα μπορεί να το διαχειρίζονται όπως γουστάρουν και λογαριασμό να μην δίνουν.

ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ σύμφωνα με τον νόμο ο διορισμός του ταμία του Ιδρύματος Κ. Μητσοτάκη κύριου Λούλη ως γενικού γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού, αντιμετωπίστηκε από τον κύριο Πέτσα με προκλητικό κυνισμό. «Για την κυβέρνηση (είπε) δεν υπάρχει κανένα θέμα Λούλη»! Τουλάχιστον για τον παράνομο διορισμό του σεκιουριτά φίλου στην ΕΥΠ άλλαξαν τον νόμο για να μην τον αντικαταστήσουν.

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ χρήμα ξεκάθαρα υπηρετεί την κυρίαρχη προπαγάνδα ολοκληρώνοντας τον ασφυκτικό έλεγχο όλων των εξουσιών με μαζικές χορηγίες στους προθύμους να υπηρετήσουν την αυταρχική εξουσία του πρωθυπουργού.

ΒΙΩΝΟΥΜΕ μια περίοδο πρωτόγνωρη για τη μεταπολιτευτική περίοδο. Τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας γίνονται λάφυρα σε επιλεγμένους «επενδυτές». Η δημόσια Παιδεία διαλύεται διά της υποβάθμισης. Τα χειροκροτήματα στο προσωπικό του ΕΣΥ ξεχάστηκαν. Η ανυποληψία της χώρας στη διεθνή σκηνή έπιασε ταβάνι. Και συνεχίζουν!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL