Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Το όραμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το όραμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Αλλά η κυβέρνηση, ακόμα και τώρα, αρνείται να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για το πώς μοίρασε τα χρήματά του.

Τον καλεί να αρκεστεί στις διαβεβαιώσεις ότι «δόθηκαν με κριτήριο τη δημοσιογραφική δεοντολογία» και ότι «δεν ήταν πεταμένα λεφτά». Αυτό όμως δεν είναι η κυβέρνηση που θα το πει. Η δημοσιοποίηση των στοιχείων είναι υποχρέωσή της, δεν θα μας κάνει χάρη. Το πού και πώς δόθηκαν θα το υπερασπιστεί μετά.

Και γιατί μας κάνει εντύπωση; Μιλάμε για την ίδια κυβέρνηση που, εν μέσω πανδημίας, έδωσε 80 εκατομμύρια σε κολλητούς για τα «Σκόιλ Ελικίκου». Για την κυβέρνηση που, με πρόσχημα την πανδημία, οργίασε με τις απευθείας αναθέσεις από το ιατρικό υλικό μέχρι τις απεντομώσεις των φυλακών και τα σκουπίδια.

Για την κυβέρνηση που μείωσε τα προσόντα και αύξησε τους μισθούς των μετακλητών διορίζοντας στο Δημόσιο ό,τι πετάει κι ό,τι κολυμπάει. Για την κυβέρνηση που ξεπουλά το δημόσιο συμφέρον όπου μπορεί, από το περιβάλλον και την ανακύκλωση μέχρι την Παιδεία και τον πολιτισμό.

Και είναι φυσικά η ίδια κυβέρνηση που, με ευκαιρία την κρίση, λεηλατεί τις συμβάσεις εργασίας και τους μισθούς και ωθεί τους μικρούς επιχειρηματίες στην απόγνωση για να εξυπηρετήσει τα ισχυρά συμφέροντα με τα οποία διαπλέκεται.

Μην παρασυρόμαστε λοιπόν από τη μακαριότητα των ΜΜΕ. Το όραμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι να φύγει ακόμα πλουσιότερη απ’ ό,τι ήταν όταν ήρθε στα πράγματα. Τα υπόλοιπα την αφήνουν αδιάφορη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL