Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Όταν το θράσος συναντά την υποκρισία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Όταν το θράσος συναντά την υποκρισία

Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να εξάντλησε όλα τα αποθέματα θράσους που διαθέτει ώστε να οικειοποιηθεί χθες, από το βήμα της Βουλής, την πρόσληψη 4.500 μόνιμων καθηγητών στην Ειδική Αγωγή.

Θέλει πολύ θράσος για να πανηγυρίζει τις προσλήψεις εκπαιδευτικών ο μνημονιακός υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης της κυβέρνησης Σαμαρά που χρεώθηκε τη διάλυση της Τεχνικής Εκπαίδευσης και την απόλυση χιλιάδων καθηγητών το 2014 και θεσμοθέτησε τον κανόνα 1/5 στην αναλογία προσλήψεων/αποχωρήσεων δημοσίων υπαλλήλων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπέρασε με περισσή υποκρισία τις διαπραγματευτικές μάχες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους εκπροσώπους των δανειστών ώστε το 2018 να εγκριθεί η πρόσληψη 4.500 μόνιμων καθηγητών στην Ειδική Αγωγή καθ’ υπέρβασιν του κανόνα των προσλήψεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπέρασε επιδεικτικά το γεγονός πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε στην κυβέρνησή του -σε πλήρη εξέλιξη- τον διαγωνισμό (μέσω ΑΣΕΠ) για την πρόσληψη των 4.500 καθηγητών Ειδικής Αγωγής και ολοκληρωμένες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για τον διαγωνισμό των 10.500 καθηγητών Γενικής Παιδείας. Σύνολο 15.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Αυτό πέτυχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό παρέλειψε να πει στον ελληνικό λαό χθες ο πρωθυπουργός.

Όπως επίσης παρέλειψε να εξηγήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνησή του χρειάστηκε έναν ολόκληρο χρόνο ώστε να υλοποιήσει τις προγραμματισμένες, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή. Όσο για τις εγκεκριμένες προσλήψεις στην Γενική Παιδεία;

Γι’ αυτές ούτε λέξη από τον πρωθυπουργό που κάνει ό,τι περνά από το χέρι του ώστε να υπονομεύσει τη δημόσια Παιδεία προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων, καθώς καμία πρόβλεψη και καμία δαπάνη δεν περιλαμβάνεται στο σχέδιο της Ν.Δ. για τον προϋπολογισμό του 2020 για προσλήψεις εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, παρότι η κυβέρνηση έχει διαθέσιμα όλα τα εργαλεία ώστε να προχωρήσει στην προκήρυξη για τους μόνιμους διορισμούς 10.500 εκπαιδευτικών.

Ασθενής η μνήμη του πρωθυπουργού, που επί μονίμου βάσεως ξεχνά τι και πόσα παρέλαβε από την προηγούμενη κυβέρνηση, και ανυπέρβλητη η υποκρισία του όταν παρουσιάζει ως δικά του έργα αυτά που ο ίδιος και οι σημερινοί υπουργοί του με λύσσα πολέμησαν τα προηγούμενα χρόνια.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL