Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.8°C
2 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.2°C18.5°C
2 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.6°C15.5°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.5°C14.6°C
1 BF 59%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Ο ιός της ατομικής ευθύνης ξαναχτύπησε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Ο ιός της ατομικής ευθύνης ξαναχτύπησε

Και νά που η περίφημη «ατομική ευθύνη», που ο Κυριάκος Μητσοτάκης εισήγαγε στην καθημερινότητά μας με την εμφάνιση της πανδημίας, επιστρέφει με το ίδιο απειλητικό ύφος από διάφορα κυβερνητικά και μη χείλη. Και νά που η ευθύνη των πολιτών ξαναμπαίνει από τα ΜΜΕ σε πρώτο πλάνο αφήνοντας και πάλι εκτός κάδρου την πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης.

Και νά που δικαιωνόμαστε όσοι εδώ και μήνες προειδοποιούσαμε πως, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, αυτό θα παρουσιαστεί ως άλλη μια τεράστια επιτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και αν κάτι δεν πάει καλά, υπεύθυνοι θα είναι οι πολίτες λόγω έλλειψης ατομικής ευθύνης.

Γιατί η πολιτική τους ευθύνη εξαντλήθηκε με τις φαιδρότητες του υπουργού Ανάπτυξης να μετράει με τη μεζούρα τις αποστάσεις των τραπεζιών σε ένα κατάστημα εστίασης και από εκεί και πέρα αρχίζει η ατομική ευθύνη.

Γιατί η πολιτική τους ευθύνη άρχισε και τελείωσε με μια επίσκεψη του πρωθυπουργού σε ένα σχολείο και από εκεί και πέρα αρχίζει η ατομική ευθύνη.

Γιατί η πολιτική τους ευθύνη για το άνοιγμα του τουρισμού κράτησε όσο κράτησε και το βίντεο που προβλήθηκε στην εκδήλωση της "Αίγλης" και από εκεί και πέρα ξεκινά η ατομική ευθύνη των τουριστών και των παραθεριστών.

Ατομική ευθύνη οι εργασιακοί χώροι, ατομική ευθύνη τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία, ατομική ευθύνη οι ουρές στις τράπεζες και στα ταμεία της ΔΕΗ. Ατομική ευθύνη στις εκκλησίες. Ατομική ευθύνη στα μπαρ, στα εστιατόρια και στις παραλίες. Ατομική ευθύνη παντού. Πολιτική ευθύνη πουθενά.

Γιατί η κυβέρνηση και τις αποστάσεις ασφαλείας τις υπολόγισε και τα τηλεοπτικά σποτάκια για τις μάσκες τα πλήρωσε και οι υπουργοί μια χαρά μάς τα λένε στην καθημερινή τους παρέλαση από κανάλι σε κανάλι και με πρόστιμα μας έχουν απειλήσει. Τι άλλο να κάνουν; Να πάρουν και την ευθύνη όλων αυτών που αποφάσισαν θέλετε; Αυτό ξεχάστε το.

Για ό,τι πάει στραβά, εμείς θα φταίμε που πάμε και συνωστιζόμαστε. Μόνο που, ακόμη και σε περίπτωση ατομικής ευθύνης των ανεύθυνων πολιτών, είναι η κυβέρνηση αυτή που θα πρέπει να αποδείξει αν όντως κατά τη διάρκεια του lockdown θωράκισε το δημόσιο σύστημα Υγείας. Και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να το ξεχνούν οι θιασώτες της ατομικής ευθύνης.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL