Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Α ΛΑ ΚΑΡΤ / Με ξένο κανναβούρι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Α ΛΑ ΚΑΡΤ / Με ξένο κανναβούρι

Ρώτησαν τον Πέτσα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάτι πολύ απλό: Πόσα λεφτά συνολικά έδωσε η κυβέρνηση, και σε ποια ΜΜΕ, για την καμπάνια προστασίας από τον κορωνοϊό. Με το επίσης απλό δεδομένο ότι τα λεφτά αυτά δεν είναι του μπαμπά τους, ούτε της προίκας τους, αλλά του Δημοσίου, δηλαδή δικά μας, η απάντηση θα έπρεπε να είναι άμεση και αυτονόητη. Δημοκρατία έχουμε, όχι χούντα. Και το πού διαθέτει κάθε κυβέρνηση το δημόσιο χρήμα δεν μπορεί να είναι βασιλικό προνόμιο ούτε να μένει επτασφράγιστο μυστικό.

Κι όμως το αυτονόητο γίνεται στο στόμα τους ανόητο. Λέει άρες μάρες ο έρημος κι απρόσωπος Πέτσας για την αντικειμενικότητα και τις αρχές δεοντολογίας -χορτάσαμε αυτό τον καιρό από κάτι τέτοια- όσων έτυχαν της κρατικής στήριξης, αλλά για το ποιοι είναι αυτοί και πόσα πήραν ο καθένας παριστάνει το παγώνι.

Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε με όσους τα πήραν, κι άσε την αντιπολίτευση να χτυπιέται. Πάλι καλά που δεν μας είπε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθενται στην ελευθερία του Τύπου. Όπως ο Θεοχάρης με το state of mind.

Προσέξτε τώρα. Ο Πέτσας ξέρει πως η κυβέρνησή του κατηγορείται ότι: Μπούκωσε τους βαρόνους για να εξασφαλίσει τη στήριξή τους. Έδωσε σε sites της κακιάς -και της τελευταίας- ώρας το κάτι τις τους για να ανυμνούν τον Μητσοτάκη. Και ΔΕΝ έδωσε σε «εχθρικά» μέσα, για να τα στριμώξει σε συνθήκες πανδημίας, κι αν είναι δυνατόν να τα κλείσει. Να μείνει η καλλικέλαδος χορωδία των νομιμοφρόνων και να ακούγονται μόνο τα ωσαννά στον Κυριάκο απ’ άκρη σ’ άκρη της επικράτειας.

Ξέρει. Κι ενώ θα μπορούσε πολύ εύκολα να κλείσει τα στόματα των αψίκορων συριζαίων, κολλώντας τους στα μούτρα τη λίστα των ωφελημένων, προτιμά τα μαθήματα δεοντολογίας και αντικειμενικότητας.

Αντί να δώσει τα στοιχεία που του ζητούν και έχει υποχρέωση να δώσει, προτιμά την προσχηματική σιωπή και απόκρυψη. Βέβαιος, φυσικά, ότι μύτη δεν θα ανοίξει, αφού είναι πολύ δύσκολο ένα στόμα να δαγκώσει το χέρι που το ταΐζει.

Αυτά για τη μητσοτακική μας ενημέρωση. Που φαλκιδεύει συστηματικά την πληροφόρηση, την εμπιστοσύνη του πολίτη και τελικώς τη δημοκρατία. Οι μεν πληρώνουν με ξένα λεφτά. Και οι δε κελαηδούν με ξένο κανναβούρι...

Θανάσης Καρτερός

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL