Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
Επιτελικό σμήνος από πεινασμένες ακρίδες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιτελικό σμήνος από πεινασμένες ακρίδες

Ο διάλογος είναι ανύπαρκτος και τα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία απουσιάζουν ή παρουσιάζονται περιχαρακωμένα μέσα από το κυβερνητικό αφήγημα της επιτυχίας.

Η πανδημία αποδεικνύεται χρυσή ευκαιρία για να κάνουν πάρτι οι κολλητοί και οι ημέτεροι της Ν.Δ., οι οποίοι λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα που κατασπαταλάται σε επικοινωνιακές φιέστες και απευθείας αναθέσεις ακόμα και για απομαγνητοφωνήσεις ομιλιών.

Μέσα στην πλήρη αντιφατικότητα των κυβερνητικών ανύπαρκτων μέτρων προστασίας, η χώρα μένει εκτεθειμένη και στον κορωνοϊό και στην ύφεση που αναμένεται.

Οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι, που η Ν.Δ. επικαλούνταν για το αφήγημα της επιτυχίας της ή για το περιχαράκωμα των δικαιωμάτων και του δημοκρατικού διαλόγου, αρχίζουν να προειδοποιούν για δεύτερο κύμα. Φωνές όπως «ήταν τυχαίο» που σωθήκαμε άρχισαν δειλά-δειλά να ακούγονται.

Από την άλλη, οι εργαζόμενοι μένουν στο έλεος των εργοδοτών: να μειώνουν τους μισθούς τους, να τους απολύουν χωρίς δεύτερη σκέψη. Το άμεσο μέλλον μοιάζει εξαιρετικά δυσοίωνο αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετωπίζει μόνο με επικοινωνιακούς όρους τα προβλήματα. Χωρίς να λαμβάνει μέτρα, άβουλη και απολύτως ανεύθυνη.

Και η κυβέρνηση ξεπουλά ένα προς ένα τα δημόσια αγαθά. Μετά το αδιανόητα αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο, που καταπατά κάθε έννοια προστασίας των δασών, των αιγιαλών και της φύσης, ήρθε το ξεπούλημα του νερού, αρχής γενομένης από το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ.

Η Ν.Δ. ακολουθεί σε όλα αυτά μια επικοινωνιακή τακτική που παγιώνεται: Απλώνω, μαζεύω. Πετάει στον δημόσιο διάλογο μια πιστολιά με το τι σκοπεύει να κάνει. Κατηγορεί για fake news την αξιωματική αντιπολίτευση που καταγγέλλει και μετά μετρά αντιδράσεις.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι τα κανάλια, σαν διαμορφωτές κοινής γνώμης που είναι, δεν ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Οι πολίτες είναι οι τελευταίοι που θα καταλάβουν τι έχει συμβεί, όταν πρώτα τους έχει χτυπήσει την πόρτα η κρίση και τα μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Όταν δηλαδή κληθούν να πληρώσουν ακριβά τα δημόσια αγαθά που ήταν κεκτημένα και αναφαίρετα μέχρι πρότινος για όλους.

Το νερό, η ενέργεια, η εκπαίδευση, όλα μπαίνουν στο καλάθι των προσφορών, με τους υπουργούς να διαλαλούν την πραμάτεια τους για να δελεάσουν τους υποτιθέμενους επενδυτές που αναμένουν να θησαυρίσουν εις βάρος όλων. Αυτή δεν είναι κυβέρνηση. Μαζί με τους κολλητούς και τους παρατρεχάμενους του επιτελικού κράτους, πιο πολύ θυμίζει σμήνος από ακρίδες που αναμένεται να αφανίσουν τα πάντα...

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL