Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.2°C18.5°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.8°C15.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.4°C16.6°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.9°C17.7°C
3 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
2 BF 67%
Δ. Τζανακόπουλος: Η στήριξη της εργασίας όρος για τον περιορισμό της ύφεσης (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Τζανακόπουλος: Η στήριξη της εργασίας όρος για τον περιορισμό της ύφεσης (Video)

Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε στον ΑΝΤ1 ότι «τα μέτρα όχι μόνο δεν είναι επαρκή, ως προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά είναι και σε λάθος προσανατολισμό σε ό,τι αφορά τα εργασιακά».

Συνέχισε λέγοντας ότι «η πραγματικότητα είναι το δεν υλοποιείται το σύνολο του πακέτου της κυβέρνησης αφού είναι πολλές οι επιχειρήσεις που έχουν μεγάλες δυσκολίες να λάβουν τη στήριξη».

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fd.tzanakopoulos%2Fvideos%2F640281263233159%2F&show_text=false&width=734&height=413&appId

Τόνισε ότι «το κράτος πρέπει να δώσει μια ένεση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ύψους περίπου τριών δισεκατομμυρίων με τη μορφή μη επιστρεπτέας ενίσχυσης. Ο όρος για να πάρουν αυτήν την ενίσχυση οι επιχειρήσεις θα είναι η προστασία της εργασίας την οποία θα πρέπει να βοηθήσει και το κράτος».

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημείωσε ότι «οι εργαζόμενοι έχουν τρεις επιλογές: απόλυση, εκ περιτροπής εργασία με μείωση μισθού κατά 20%, ή επιδοτούμενη ανεργία».

Επισήμανε ότι σύμφωνα με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει «στις επιχειρήσεις που λειτουργούν με περιορισμούς και με την προϋπόθεση τη διατήρηση των θέσεων και σχέσεων εργασίας, θα πρέπει το κράτος να καλύπτει το 100% οι ασφαλιστικές εισφορές και κατά 40% το υπόλοιπο του μισθού, ενώ για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις που έχουν πληγεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να καλύπτεται το 50% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών, ένα μέτρο που είναι περίπου 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ».

Ως προς τη χρηματοδότηση αυτών των μέτρων ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να κινητοποιηθούν πόροι και από το μαξιλάρι ρευστότητας, και από το ΕΣΠΑ, και από το πρόγραμμα SURE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Τόνισε δε, ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «έχει λάβει υπόψη του τη μείωση των εσόδων του κράτους».

Για τα ελληνοτουρκικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι έχουμε μια κυβέρνηση που «έχει χάσει την ψυχραιμία της, δεν έχει κανένα στρατηγικό σχέδιο, και είναι απολύτως ανεπαρκής να διαχειριστεί την προκλητική στάση της Τουρκίας».

Συνέχισε λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να σιωπά μπροστά στην υποκρισία της κυβέρνησης που πριν από λίγες εβδομάδες βρισκόταν σε μια υστερία απέναντι στους πρόσφυγες που εργαλειοποίησε ο Ερντογάν, και σήμερα που πρέπει να αντιμετωπίσει τον πραγματικό κίνδυνο, προσπαθεί να συγκαλύψει το γεγονός, λέει ψέματα, και δημιουργεί και μια αίσθηση ότι η σιωπή και το ψέμα μπορούν να αντικαταστήσουν ένα σοβαρό στρατηγικό σχέδιο αντιμετώπισης της Τουρκίας».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL