Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Α λα καρτ της Κυριακής / Αδιόρθωτοι, ασυνείδητοι, ασυγχώρητοι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Α λα καρτ της Κυριακής / Αδιόρθωτοι, ασυνείδητοι, ασυγχώρητοι

Και τα κανόνισε εν μέσω πανδημίας να διαθέτει νομίμως μυστικά κονδύλια - για τους διοικητές, τις διοικήσεις, τον κακό τους τον καιρό. Και τον τσάκωσε ήδη -κατά την “Καθημερινή”, όχι κατά την “Αυγή”- διεθνής οργανισμός, να κρατάει μια μεγάλη μάχαιρα για να μοιράζει τις μερίδες των μυστικών και φανερών κονδυλίων. Να πάρουν δίκαια το κάτι τις τους όλοι, σύμφωνα με τις περί δικαιοσύνης και αριστείας κατευθύνσεις του Μητσοτάκη.

Είχε προηγηθεί, βέβαια, το όργιο των βάουτσερ. Η απεντόμωση των φυλακών με κάτι κόλπα αέρος-αέρος του τύπου "σήμερα ιδρύουμε την εταιρεία, αύριο παίρνουμε τη δουλειά".

Η προμήθεια υγειονομικού υλικού σε τιμές καμιά δεκαριά φορές και παραπάνω από τις ισχύουσες. Το δώρο ενός νοσοκομείου από τον Μητσοτάκη προσωπικά στον Πατέρα των Τρικάλων, έναντι κάποιων χιλιάδων ψήφων. Η διανομή γενικώς νοσοκομείων και οργανισμών σε κουμπάρους και πεθερικά. Η ειδική νομοθεσία για να γίνει αφεντικό της ΕΥΠ ο κολλητός του Κυριάκου.

Οι απευθείας αναθέσεις, οι ΠΝΠ, η πανδημία της κομπίνας εν ονόματι του κορωνοϊού. Και, βέβαια, η ασυλία κάθε τραπεζίτη, που διαπράττει διάφορα με ξένα λεφτά στην τράπεζά του.

Δεν πειράζει όμως, ακόμα κι αν βοούν οι αποχρώσες ενδείξεις. Έχουν πλειοψηφία στη Βουλή, έχουν σχεδόν παμψηφία στα ΜΜΕ, μπορούν ελεύθερα και ατιμώρητα να βαφτίζουν τη χήνα ψάρι και τον Κυριάκο Ηρακλή της κάθαρσης, για να συνεχίσουν τον φανερό δείπνο.

Μπορούν επίσης, κάθε φορά που αποκαλύπτονται, να επικαλούνται το '15, την καταστροφή της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, τα σπίτια του Παπαδημούλη και το τσιγάρο του Πολάκη, έτσι που η υπόθεση να πηγαίνει στο άλλα λόγια να ξεχνιόμαστε.

Κι όσο παραμένουν αλώβητοι και ατιμώρητοι, τόσο η επιδημία εξαπλώνεται. Γιατί, όπως έχει δείξει η Ιστορία, σε τέτοια πάρτι ο ένας εμπνέει και οιστρηλατεί τον άλλον: Γιατί δηλαδή αυτός εκατομμύρια κι εμείς ψίχουλα; Εμείς χαζοί είμαστε;

Και επειδή, ως γνωστόν, στην από κει μεριά, σε αντίθεση με την από δω, οι χαζοί δεν είναι πολλοί, αποκεντρώνεται η διαφθορά. Όλοι μαζί τα φάγανε, έλεγε ο ανεκδιήγητος Πάγκαλος. Ε, όλοι μαζί τα τρώνε, πάλι. Αδιόρθωτοι, ασυνείδητοι και ασυγχώρητοι.

Υπήρξαν ως παράταξη, και πολλοί από αυτούς, με πρώτο τον Μητσοτάκη, ως πρόσωπα, αυτουργοί της τραγωδίας των Μνημονίων, αλλά δεν έχουν πρόβλημα να διαπράξουν τα ίδια.

Και αν είναι πιο σίγουρο κι από σίγουρο ότι η ταξική μεροληψία και η τοξική δωροληψία θα τους γκρεμίσουν τελικά, πρέπει από τώρα να αναρωτιέται κανείς πόσα ερείπια θα αφήσουν πάλι. Στην οικονομία, στην κοινωνία, στις συνειδήσεις...

Θανάσης Καρτερός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL