Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μιχάλης Παπαγιαννάκης: αιρετικός και πρωτοπόρος

Ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης έφυγε από κοντά μας το 2009, τη στιγμή που θα τον χρειαζόμασταν περισσότερο παρά ποτέ. Η πρωτοφανής οικονομική κρίση, τα Μνημόνια και η πρώτη φορά που η Αριστερά θα αναλάμβανε τη διακυβέρνηση ήταν πεδία που ο ρόλος και η εμπειρία ενός αριστερού ευρωπαϊστή και οικολόγου διανοούμενου και οικονομολόγου του διαμετρήματος του Παπαγιαννάκη θα ήταν αναντικατάστατος.

Κι άλλο τόσο σημαντικός θα ήταν ο ρόλος του στελέχους της Αριστεράς, του οργανικού διανοούμενου, γιατί ο Μιχάλης υπήρξε υπόδειγμα συνειδητού και μαχόμενου αριστερού, με διαδρομή σε δύσκολα χρόνια και σε δύσκολες καταστάσεις, ένα καύχημα του μικρού κόμματος, του Συνασπισμού, του οποίου ήταν ηγετικό στέλεχος και του οποίου τα χαρακτηριστικά διαμορφώθηκαν με πολύ σημαντική τη συνεισφορά του.

Η ΑΥΓΗ της Κυριακής, με αφορμή τα 11 χρόνια από τον θάνατο του Μιχάλη Παπαγιαννάκη, επιχειρεί να διατρέξει πτυχές της πολιτικής του πορείας μέσα από τα λόγια ανθρώπων που πορεύτηκαν μαζί του.

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις