Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.6°C19.1°C
1 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.6°C15.0°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.6°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 67%
Ολ. Γεροβασίλη: Διογκώνεται η δυσαρέσκεια της μεσαίας τάξης για τον εμπαιγμό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ολ. Γεροβασίλη: Διογκώνεται η δυσαρέσκεια της μεσαίας τάξης για τον εμπαιγμό

Τα παραπάνω τονίζει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη σε συνέντευξη της στην ιστοσελίδα newsique.gr

«Η λεηλασία του περιβάλλοντος με τον πρόσφατο καταστροφικό νόμο στο όνομα μιας αφηρημένης ανάπτυξης με συγκεκριμένους ενδιαφερόμενους ήταν προδιαγεγραμμένη. Η λεηλασία των φυσικών πόρων με το άνοιγμα της συζήτησης για την ιδιωτικοποίηση των υδάτινων πόρων, την κατασυκοφάντηση και την αποεπένδυση της ΔΕΗ ήταν δρομολογημένη.

Και όλα αυτά όχι γιατί έχουμε καπιταλισμό όπως μας πληροφόρησαν εσχάτως οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά γιατί δυστυχώς ζούμε την αναβίωση ενός πολιτικοοικονομικού συστήματος στο οποίο ιδεολογία και συμφέροντα πάνε χέρι – χέρι. Στο βωμό αυτών των συμφερόντων το συγκεκριμένο σύστημα δεν θα δίσταζε να ξαναχρεοκοπήσει τη χώρα», επισημαίνει. Για να προσθέσει: «Από την πρώτη μέρα γαλάζιοι “παππούδες”, κουμπάροι, “κολλητοί” κάθε είδους, επιδίδονται στη λεηλασία του κράτους-λάφυρου»

Αναφορικά με την κατάθεση ερώτησης σε όλους τους υπουργούς για τις απευθείας αναθέσεις έργων την περίοδο της πανδημίας, η βουλεύτρια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε: «Ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να γνωρίζει το πώς αξιοποιούνται τα χρήματά του. Οδηγήθηκε από το παλιό οικονομικοπολιτικό σύστημα και τις πρακτικές του σε μία χρεοκοπία από την οποία βγήκε οικονομικά και κοινωνικά τραυματισμένος και αυτό ούτε θέλει, ούτε πρέπει να το ξαναβιώσει.

Αυτό που ψάχνουμε είναι αυτό που τρέχει η κυβέρνηση να αμνηστεύσει με διατάξεις όπως αυτή του Υπουργείου Υγείας για απευθείας αναθέσεις του με την πρόφαση του κορονοϊού. Ψάχνουμε, μεταξύ άλλων, αυτό που γίνεται με τις δαπάνες του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής και την προσπάθεια μετατροπής τους σε απόρρητες. Ψάχνουμε και το γιατί σύμβουλοι και μετακλητοί χρειάζονται την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών! Ψάχνουμε για να ελέγξουμε μια κυβέρνηση, της οποίας το παρελθόν βαρύνεται με μια χρεοκοπία και το παρόν με υποκρισία και κυνισμό.

Ψάχνουμε – και θα βρούμε – όλα αυτά τα οποία όταν συναρμολογηθούν, ενδεχομένως να διαμορφώσουν ένα μωσαϊκό που θα απεικονίζει εκ νέου τους ίδιους που οδήγησαν τον λαό μας στις πρόσφατες περιπέτειες», επισημαίνει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με τα σενάρια εκλογών που διαψεύδει ο πρωθυπουργός, η κ. Γεροβασίλη σημείωσε «Ο κύριος Μητσοτάκης θα ήθελε πάρα πολύ να ξεπεράσει το ζήτημα της απλής αναλογικής εκμεταλλευόμενος και την όποια θετική εικόνα από την μέχρι τώρα διαχείριση της πανδημίας. Καθώς όμως εκτοξεύεται η ανεργία και διογκώνεται η δυσαρέσκεια της μεσαίας τάξης για τον εμπαιγμό που υπέστη, το ρίσκο μιας τέτοιας επιλογής μεγαλώνει. Ιδιαίτερη σημασία έχει η αποτυχία του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου να επιτύχει τη στρατηγική ήττα μας. Ο ελληνικός λαός την απέτρεψε, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να δημιουργηθεί μία ισχυρή πολιτική δύναμη η οποία είναι σε θέση να του προσφέρει μία νέα δημοκρατική, προοδευτική διέξοδο.

Πολλοί δημοκρατικοί πολίτες αντιλαμβάνονται πλέον το ποιος υπηρετεί τα συμφέροντά τους. Επίσης, ολοένα και περισσότεροι είναι πλέον σε θέση να αντιληφθούν το μέγεθος της πολιτικής εξαπάτησης της Νέας Δημοκρατίας.»

«Τα οξυμένα προβλήματα, η απειλή της περαιτέρω διάρρηξης της κοινωνικής και οικονομικής συνοχής, δεν μπορούν να περιμένουν. Το κρίσιμο για έναν πολιτικό φορέα ο οποίος άσκησε και επιθυμεί να ασκήσει και στο μέλλον τη διακυβέρνηση είναι να βρίσκεται μπροστά από τις εξελίξεις», τόνισε η κ. Γεροβασίλη .

Η ίδια σημείωσε «Έτσι, παρά την πανδημία, τα όργανα του κόμματος εξακολουθούν να λειτουργούν, οργανώνοντας τη δράση μας με στόχο τη διεύρυνση των δυνατοτήτων και της επιρροής μας. Στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε την Παρασκευή 29 Μαΐου, αποφασίσαμε η επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να διεξαχθεί στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου. Αποφασίσαμε ακόμη, τη συνέχιση της διαδικασίας διεύρυνσης και την ενίσχυση της καμπάνιας εγγραφής νέων μελών. Όσο για το συνέδριο θα δρομολογηθεί μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL