Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Θ. Μωραΐτης: Η κυβέρνηση εξαντλείται στην επικοινωνία και εκτοπίζει τις παραγωγικές δυνάμεις από τα σχέδιά της (Video)

«Η χώρα έμεινε όρθια σε μια δύσκολη δοκιμασία, χάρη στην ομοψυχία και τη γενναιότητα των Ελλήνων πολιτών», είπε -μεταξύ άλλων- ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, κατά την του ομιλία στη Βουλή

«Το πολιτικό σύστημα, τους οφείλει καθαρές κουβέντες και απαντήσεις, για το παρόν και το μέλλον τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Αντί γι’ αυτό», επεσήμανε, «η κυβέρνηση φέρνει μέτρα ανά βδομάδα, χωρίς προγραμματισμό για το επόμενο εξάμηνο και χωρίς συνεκτικότητα». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι, την ίδια στιγμή που «η χώρα έχει φτάσει σε οριακό σημείο», με «εργαζομένους, πρωτογενή τομέα και επιχειρήσεις στους κλάδους της εστίασης και του τουρισμού να βρίσκονται μετέωροι», η κυβέρνηση «ολιγωρεί, εξαντλείται με μοναδικό ζήλο στο σπορ του αυτοθαυμασμού και παρουσιάζεται ως ο ‘μοναδικός σωτήρας’ της χώρας».

Σε ό, τι αφορά την ενίσχυση προς τη χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο κ. Μωραΐτης ανέφερε ότι «είναι νίκη της Ευρώπης των λαών και όχι της κυβέρνησης». Δε δίστασε να τονίσει ότι «η αδιαφανής στήριξη υμετέρων, με διαδικασίες- εξπρές και προκλητικές απευθείας αναθέσεις, που σήμερα ξεπλένει η κυβέρνηση, δεν αποτελεί εχέγγυο», ενώ«ο παραγκωνισμός του μικρού και μεσαίου επιχειρηματία, του μικρού παραγωγού και του μεταποιητή κατά την κρίσιμη στιγμή, προκαλεί αμφιβολίες για τις προθέσεις της να στηρίξει τον κορμό της παραγωγικής δύναμης της χώρας».

Ο κ. Μωραΐτης δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι, «μετά το πλήγμα της οικονομίας, η κυβέρνηση φέρνει πανδημία στους θεσμούς», κάτι που «είναι ακόμα πιο επικίνδυνο». Παράλληλα, έψεξε τη Νέα Δημοκρατία για «αποδυνάμωση της εθνικής μας συνοχής, την ώρα που δεχόμαστε συνεχείς πιέσεις από την Τουρκία».

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στο Πρόγραμμα του ΣΥ. ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ», λέγοντας πως είναι «ένα κοστολογημένο σχέδιο».

«Δε θα σταματήσουμε να επικαιροποιούμε θέσεις και προτάσεις. Θα πορευτούμε με τις πραγματικές παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, με τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, αναδεικνύοντας έναν προοδευτικό δρόμο, απέναντι στο συντηρητισμό και τις νεοφιλελεύθερες εμμονές της κυβέρνησης», τόνισε, κλείνοντας την ομιλία του.

 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις