Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αγαθοπούλου: Πλήρης υγειονομική κάλυψη προσφύγων και μεταναστών, προσλήψεις γιατρών για όλες τις δομές (Video)

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου τόνισε από το βήμα της Βουλής πως εφόσον πολλές διατάξεις που κυρώνονται στην ΠΝΠ για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού έχουν ήδη εφαρμοστεί στην πράξη, η συζήτηση επικεντρώνεται στις κρίσιμες απαντήσεις που οφείλει να δώσει η κυβέρνηση επί της εφαρμογής τους

Στη συνέχεια αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα εξής ζητήματα:

Στο προσφυγικό – μεταναστευτικό επισημαίνοντας ότι απαιτούνται: πλήρης υγειονομική κάλυψη προσφύγων και μεταναστών, προσλήψεις γιατρών για όλες τις δομές, προγράμματα ένταξης και αποσυμφόρηση των νησιών, ποσόστωση κατανομής σε όλη την Ελλάδα.

Στην επιτυχή αντιμετώπιση του πρώτου κύματος επιδημικής έξαρσης του covid-19 που όμως οφείλει να συνοδευτεί από πραγματική και μόνιμου χαρακτήρα επένδυση στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Στη διάθεση αναλυτικών στοιχείων από το Υπουργείο Υγείας αναφορικά με τη διαχείριση των δωρεών, εφόσον δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση για σύσταση διακομματικής επιτροπής.

Στον ελλειμματικό σχεδιασμό του ΕΣΥ κατά την έξαρση της πανδημίας (διαχείριση -  έλεγχος ύποπτων περιστατικών, μετακινήσεις υγειονομικού προσωπικού από τις πρωτοβάθμιες δομές προς τα νοσοκομεία, διαχείριση δωρεών κ.α.) με στόχο την καλύτερη προετοιμασία ενόψει δεύτερου κύματος του covid-19.

Στον κίνδυνο επιστροφής των εργολάβων σε εστίαση, φύλαξη και καθαριότητα στα νοσοκομεία.

Τέλος, η Βουλεύτρια, με την ευκαιρία της τοποθέτησης της στη Bουλή, ζήτησε από την Κυβέρνηση να στηρίξει το “Σχέδιο Κόστα-Ρίκα” του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που προτείνει τη δημιουργία ενός παγκόσμιου φορέα που θα εξαγοράσει πατέντες και θα τις διαθέτει δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο, προκειμένου να παραχθούν έγκαιρα και σε προσιτές τιμές φάρμακα και εμβόλια για τον κορωνοϊό.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ένας χρόνος "αριστείας"

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Αυγής» δεν καλύπτει όλα όσα έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στον πρώτο χρόνο της θητείας της. Αφορά την ατζέντα της τελευταίας ημέρας: την επιβεβαίωση του τεράστιου σκανδάλου της λίστας Πέτσα, όπου τεράστια ποσά δημοσίου χρήματος διοχετεύτηκαν για τη στήριξη ΜΜΕ φιλικών προς την κυβέρνηση.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις