Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Κοίταξε προς τα πίσω και απέφυγε να απαντήσει... / Σιωπή Βρούτση για την εξαφάνιση της ρήτρας απασχόλησης...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κοίταξε προς τα πίσω και απέφυγε να απαντήσει... / Σιωπή Βρούτση για την εξαφάνιση της ρήτρας απασχόλησης...

Δεν απάντησε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στην αποκάλυψη της «Αυγής» ότι η κυβέρνηση αφαίρεσε τη ρήτρα απασχόλησης για τις επιχειρήσεις στις οποίες παρέχει κρατική εγγύηση στο ύψος 80% του δανείου που λαμβάνουν από την Αναπτυξιακή Τράπεζα. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης ρώτησε τον υπουργό Εργασίας για το δημοσίευμα, εκείνος κοίταξε προς τα πίσω τη συνεργάτιδά του και απέφυγε να σχολιάσει...

«Θα χρηματοδοτήσετε επιχειρήσεις χωρίς ρήτρα απασχόλησης. Είναι δυνατόν υπουργός Εργασίας να βλέπει, να διαβάζει την πρόσκληση ενδιαφέροντος της Αναπτυξιακής Τράπεζας, όπου δεν υπάρχει υποχρέωση των επιχειρήσεων που θα λάβουν κρατική ενίσχυση να διατηρήσουν τουλάχιστον τις θέσεις εργασίας, και να μην επιβάλλει τη ρήτρα απασχόλησης ώστε τουλάχιστον να διατηρήσουν αυτές οι επιχειρήσεις τις θέσεις εργασίας που έχουν;» ρώτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως ο Γ. Βρούτσης δεν απάντησε. Όπως δεν απάντησε και στην παρατήρηση που του έκανε λίγο αργότερα για το ίδιο θέμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης για την «ευκολία με την οποία μπορείτε να λέτε άλλα δημόσια και άλλα να κάνετε, όταν εκδίδετε τις σχετικές κανονιστικές διατάξεις».

«Πολυδιαφημίσατε ότι η προστασία των θέσεων εργασίας είναι απόλυτη δεδομένη κόκκινη γραμμή, αλλά σπεύσατε να το αφαιρέσετε με σβηστά τα φώτα από τους επιχειρηματίες που δανειοδοτούνται με εγγύηση 80% του ελληνικού κράτους» σχολίασε ο βουλευτής, με τον υπουργό να αποφεύγει να μιλήσει.

Πλήρης κάλυψη στα ΜΑΤ

Αντίθετα ο Γ. Βρούτσης κάλυψε πλήρως τη ρίψη χημικών σε διαδηλωτές έξω από το υπουργείο Εργασίας.

«Δεν υπήρξε διαμαρτυρία του κόσμου του τουρισμού και του επισιτισμού. Ήταν ο κομματικός στρατός του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ που απρόκλητα και με έντονο τρόπο, με απαράδεκτες συμπεριφορές, κλοτσούσαν και έσπαζαν την πόρτα του υπουργείου Εργασίας. Απροειδοποίητα ήρθε μια συγκέντρωση του κομματικού στρατού του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, που δεν εκφράζει τον κόσμο του τουρισμού και του επισιτισμού. Δεν τον εκφράζει!» είπε ο υπουργός και κατηγόρησε τον βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστο Κατσώτη:

«Ηγείστε εσείς προσωπικά. Ήσασταν μαζί με αυτόν τον κόσμο και ήσασταν αυτός που έδινε και τις κατευθύνσεις, τις επιθέσεις και όλα τα υπόλοιπα».

«Εγώ είμαι σχεδόν 40 χρόνια εργαζόμενος στον τουρισμό. Ήμουν εκεί και ως εκπρόσωπος του κόμματος που δηλώναμε τη συμπαράστασή μας σ’ αυτούς τους εργαζόμενους, αλλά και σαν εργαζόμενος στον τουρισμό τόσα χρόνια» του απάντησε ο Χρ. Κατσώτης και πρόσθεσε:

«Ήταν 45 σωματεία σε όλη την Ελλάδα που χθες κινητοποιούνταν. Αυτοί δεν είναι κομματικός στρατός του ΚΚΕ. Είναι εργαζόμενοι, καμαριέρες, σερβιτόροι, μάγειρες, λαντζέρηδες. Είναι αυτοί που καταδικάζει στην πείνα και στην εξαθλίωση η κυβέρνηση με την πολιτική της. Είναι αυτοί που μέχρι τώρα δεν έχουν να επιβιώσουν ούτε μία μέρα, που γυρίζουν από ’δώ κι από ’κεί για να πάρουν δανεικά».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL