Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C15.8°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C17.6°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.1°C
4 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
3 BF 55%
"Χρίζουν τον Γ. Στουρνάρα ισόβιο μνημείο της κατάρρευσης"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Χρίζουν τον Γ. Στουρνάρα ισόβιο μνημείο της κατάρρευσης"

“Αυστηρή και οξεία” κριτική για τον εκ νέου διορισμό του Γ. Στουρνάρα για μια νέα εξαετή θητεία, η οποία επισημοποιήθηκε χθες από το υπουργικό συμβούλιο, άσκησε η Θ. Τζάκρη μιλώντας χθες στον Γ. Τραπεζιώτη και στον ρ/σ Στο Κόκκινο.

Σύμφωνα με τη Σύμβαση της Βασιλείας για τη λειτουργία των τραπεζών, θύμισε η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, εάν “κοκκινίσει” 4% των δανείων, θεωρείται ότι πρέπει να σημάνει εθνικός συναγερμός, γιατί υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης της οικονομίας. Σ’ αυτό το πλαίσιο επέκρινε τον διοικητή της ΤτΕ γιατί, όπως είπε, ενώ η βασική του υπηρεσιακή αρμοδιότητα “είναι να διαχειριστεί επιτυχώς το τεράστιο εθνικό πρόβλημα των κόκκινων δανείων”, το τελικό αποτέλεσμα “είναι καταφανώς αρνητικό”.

Μνημονεύοντας παράλληλα τη “βεβαρημένη προϊστορία” του στον δημόσιο χώρο (“σαράντα χρόνια πηγαίνει από διορισμένη θέση σε διορισμένη θέση”), θύμισε πως ο Γ. Στουρνάρας υπήρξε διευθυντής του ΙΟΒΕ, σύμβουλος του Γιάννου Παπαντωνίου, πρόεδρος της Εμπορικής Τράπεζας, υπουργός Οικονομικών και υπηρεσιακός υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης. “Έχει περάσει όλα αυτά τα σαράντα χρόνια από όλες αυτές τις θέσεις” και “επί σαράντα χρόνια χρόνια δεν λογοδοτεί πουθενά”, αν και “εκπροσωπεί το τραπεζικό σύστημα που κατέρρευσε”, οδηγώντας σε “ανακεφαλαιοποιήσεις που πλήρωσαν οι Έλληνες πολίτες με το αίμα τους και τον ιδρώτα τους”. “Αυτόν τον κύριο, αντί να τον αποσύρουν, κι εκεί ακριβώς έγκειται η ευθύνη της κυβέρνησης, τον χρίζουν ισόβιο μνημείο της κατάρρευσης της οικονομίας και των αξιών μας ως κοινωνία, γιατί καταρρεύσαμε συνολικά, όχι μόνο ως οικονομία αλλά και ως σύστημα αξιών”.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL