Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Ν. Γκαρά: Απαράδεκτη δυσφήμιση της Σαμοθράκης από το Υπουργείο Τουρισμού και την Κυβέρνηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Γκαρά: Απαράδεκτη δυσφήμιση της Σαμοθράκης από το Υπουργείο Τουρισμού και την Κυβέρνηση

Η απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού να κατατάξει το νησί της Σαμοθράκης στα νησιά «υψηλού κινδύνου» λόγω  κορονοϊού, είναι μία εξαιρετικά ατυχής απόφαση που έρχεται τη χειρότερη στιγμή. Απαξιώνει και δίνει το τελειωτικό χτύπημα στις τουριστικές επιχειρήσεις και τους κατοίκους της Σαμοθράκης, τονίζει σε δήλωση της η Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά.

Όπως σημειώνει "είναι ακατανόητος ο λόγος για τον οποίο η Κυβέρνηση επιλέγει να βάλει στη μαύρη λίστα τη Σαμοθράκη, τη στιγμή που το νησί απέχει λιγότερο από δύο ώρες από ένα σύγχρονο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, αυτό της Αλεξανδρούπολης, το οποίο μάλιστα είναι και Νοσοκομείο Αναφοράς για τον COVID-19"

Είναι αδιανόητο το Υπουργείο Τουρισμού να βγάζει οδηγίες που κατατάσσουν την Σαμοθράκη στην ίδια κατηγορία με εξαιρετικά απομονωμένα νησιά όπως είναι οι Οθωνοί ή η Γαύδος, τη στιγμή που οι επιχειρήσεις και τα τουριστικά καταλύματα του νησιού προσπαθούν να σώσουν ότι έχει απομείνει από την τουριστική περίοδο, ανέφερε χαρακτηριστικά η Ν. Γκαρά.

"Αντί να ενισχύσει τις Δημόσιες Δομές Υγείας, τις επιχειρήσεις, τον Τουρισμό και τους νησιώτες, η Κυβέρνηση αναλώνεται σήμερα στο πως θα δυσφημίσει τα νησιά μας. Δυστυχώς φαίνεται πως τίποτε δεν κατάλαβε από τις περσινές της παλινωδίες που τόσο έπληξαν το νησί της Σαμοθράκης. Βλέπουμε και φέτος να επαναλαμβάνονται τα ίδια λάθη, οι ίδιες εγκληματικές ανευθυνότητες

Θα πρέπει άμεσα από την Κυβέρνηση, την Περιφέρεια, όλους τους ιθύνοντες, να ληφθούν έκτακτες αποφάσεις και μέτρα που θα περιορίζουν τη ζημία που ήδη έχει γίνει από την παραπάνω προβληματική απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL