Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
"Στον πάγκο" το πουλέν της Δεξιάς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Στον πάγκο" το πουλέν της Δεξιάς

 Σε τέτοιο σημείο μάλιστα, που ούτε τα ηχηρά «χαστούκια» από τους πρωτοκλασάτους «έγκριτους» της Ν.Δ. Μαυρίδη και Πορτοσάλτε δεν μπορούν να τον συνεφέρουν.

Ο ήδη «τιμωρημένος» από την Ντόρα Μπακογιάννη, στην αφάνεια τους τελευταίους μήνες μετά από ακραία ρατσιστικές δηλώσεις του που έφερναν στο προσκήνιο την αγαστή σχέση της Ν.Δ. με τη μαύρη Δεξιά, ξεσπάθωσε στην Προανακριτική προσδοκώντας λίγη δημοσιότητα. Και ως γνήσιος φιλοσαμαρικός κατάφερε να αναζωπυρώσει παλιά και άσβεστα πάθη.

Επιτέθηκε αναίτια με ύβρεις και χαρακτηρισμούς στον Παύλο Πολάκη και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Έβαλε στο στόχαστρό του και την Ντόρα Μπακογιάννη. Φυσικό επακόλουθο τα μηνύματα που του έστειλαν ότι θα μείνει «στον πάγκο».

Ήταν χρήσιμος προεκλογικά ο νέος πολιτικός που μοίραζε «φάπες» σε συριζαίους, που με τον ανερμάτιστο, δημαγωγικό λόγο του και το επιθετικό ύφος του ανέβαζε τους τόνους σε κάθε αντιπαράθεση συσπειρώνοντας τους ακροδεξιούς κάτω από τη σκέπη του Κ. Μητσοτάκη.

Ο φιλόδοξος πολιτικός προφανώς και ποντάρει σε μια μελλοντική υπουργοποίησή του με δέλεαρ τον προσωπικό «στρατό» που έχει φροντίσει να μαζέψει στα σόσιαλ μίντια πληρώνοντας αδρά γι’ αυτό. Η δημοτικότητά του ξεπερνά ακόμα κι αυτή του Άδωνι γιατί υιοθέτησε τη συνταγή του για να ανελιχθεί στην πολιτική.

Πίσω από τις λεκτικές ακρότητες που υιοθετεί και την αντιστροφή κάθε λογικού επιχειρήματος πίσω στον αντίπαλό του, οδηγεί σε ναυάγιο οποιαδήποτε σοβαρή συζήτηση και αντιπαράθεση επιχειρημάτων δυναμιτίζοντας διαρκώς τον διάλογο, καθώς στον λόγο του δεν υπάρχει ούτε ίχνος πολιτικής ουσίας, μόνο φτηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα, λεκτικές επιθέσεις και εξυπνακισμοί. Ήταν ένα ισχυρό προεκλογικό όπλο τής Ν.Δ. για τις τηλεμαχίες, που εκμεταλλεύτηκε μια πάγια στρατηγική που χρησιμοποιούν οι ακροδεξιοί.

Η χυδαιότητα και οι προσωπικές επιθέσεις που διαρκώς υιοθετεί ήταν αναπόφευκτο ότι κάποια στιγμή θα στρέφονταν και στους εσωκομματικούς εχθρούς. Αναδεικνύοντας έτσι τόσο την αλαζονεία όσο και τα στρατόπεδα που καιροφυλακτούν παρά το ενωτικό επιστέγασμα της ηγετικής ομάδας του Μαξίμου με την εικόνα του «σωτήρα» «Μωυσή» και ό,τι άλλο ευφάνταστο εμπνευστούν οι επικοινωνιολόγοι.

Το «φαινόμενο» Κυρανάκης είναι απότοκο της πολιτικής αλητείας που χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να βγει πρωθυπουργός. Είναι αποτέλεσμα του «σκοπού που αγιάζει τα μέσα» που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από τη Δεξιά διχάζοντας σε κάθε ευκαιρία τον ελληνικό λαό με τις δηλητηριώδεις ακραίες, ρατσιστικές, οπισθοδρομικές, σεξιστικές και αναχρονιστικές απόψεις που υιοθετούσε. Είναι αποτέλεσμα του πολιτικού αριβισμού και του βοναπαρτισμού που καλλιεργούν και πρεσβεύουν. Να τον χαίρονται!

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL