Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ / "Είναι τρελός όποιος θέλει φθινόπωρο εκλογές...»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ / "Είναι τρελός όποιος θέλει φθινόπωρο εκλογές...»

Εποχούμενος και μασκοφορεμένος διέσχιζα βραδάκι Κυριακής δρόμο δήμου της βόρειας Αθήνας, στον οποίο μένει εδώ και πάρα πολλά χρόνια ο Σ. Τσιόδρας. Τώρα μη με ρωτήσετε πώς ξέρω το «πού». Αυτό είναι μια ιστορία που άπτεται προσωπικών δεδομένων. Πάντως, για λόγους, που επίσης δεν σας ενδιαφέρουν, τον δρόμο τον ξέρω καλά και τον διασχίζω συχνά...

Τι μου έκανε εντύπωση λοιπόν; Κατά μήκος του δρόμου, που είναι δεν είναι 1 χιλιόμετρο, υπάρχουν τέσσερα, πέντε καφενεία. Πλην ενός, όλα ήταν γεμάτα κόσμο με σβηστά τα φώτα και προφανώς με κλιματιστικό, καθώς ο τόπος έβραζε στην κυριολεξία.

Όχι, δεν θέλω να καταγγείλω κανέναν... Ούτε κάποιους που, άγνωστο πώς, έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν κάποιους λίγους ενοίκους στα “rooms to let” τους ή να λειτουργούν τις καντίνες τους με... πάγκους σε κάτι απόμακρες παραλίες.

Οι μεγάλοι αλλά και οι μικρομεσαίοι του τουρισμού και της εστίασης, βεβαίως, είναι υποχρεωμένοι να είναι «τύπος και υπογραμμός». Να... αποστειρώσουν τα πάντα... Και τις τσέπες τους μαζί απ' ό,τι διαθέσιμο υπάρχει. Ελπίζοντας πάντα στις τράπεζες και στο κυβερνητικό πρόγραμμα για τον τουρισμό. (Πάντως νομίζω ότι μόνο στην Ελλάδα η αντιπολίτευση παρουσιάζει πρόγραμμα αναλυτικό και κοστολογημένο για τον κλάδο πριν από την κυβέρνηση).

Οι μικροί της εστίασης, που δεν έχουν ούτε ΤΕΠΙΧ, ούτε «επιστρεπτέα», ούτε τραπεζικές «καβάντζες», πώς στο διάολο επιβιώνουν; Μα στο σκοτάδι, όπως αυτό που είδα προχθές βράδυ. Όπως και πολλά άλλα που συνέβαιναν σαββατόβραδο και στο Γαλάτσι και στην πλατεία Αγίων Αναργύρων. Διότι τι να το κάνεις αν στην ψησταριά δεν επιτρέπονται τα τραπεζοκαθίσματα; Αν υπάρχει ουρά είκοσι, τριάντα ατόμων μέσα στο μαγαζί, όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα...

Όλα αυτά δεν τα γράφω για να ψέξω κανέναν.

Όλος αυτός ο κόσμος με τα μικρά και μεγάλα μαγαζιά στην εστίαση περιμένει να ανοίξει για να δουλέψει «μετά φόβου»...

«Θα είναι τρελός όποιος προκηρύξει εκλογές για Σεπτέμβριο - Οκτώβριο» μου έλεγε φίλος που νοικιάζει Μάιο με 10 Οκτωβρίου έξι δωμάτια στο νησί του. «Διότι, αν βάλεις και τα προεκλογικά πάρε - δώσε, τελειώσαμε... Δυστυχώς επτωχεύσαμεν! Εσύ δεν έγραφες ότι ο ΟΟΣΑ υπολογίζει την ύφεση στην Ελλάδα 2,9% για κάθε μήνα που χάνεται σε εστίαση, τουρισμό μεταφορές κ.λπ.; Αν ξέρω πρόσθεση, ήδη είμαστε δυόμιση μήνες κλειστοί, άρα στο πλην 7% ήδη... Και θα μου ζητήσουν και ψήφο επειδή θα μου (μπιπ... μπιπ) τη δουλειά για άλλους δύο μήνες;».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL