Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.4°C18.7°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
15.0°C15.5°C
4 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.8°C
5 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.6°C16.2°C
2 BF 64%
Εφεδρείες προεκλογικού χαρακτήρα...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εφεδρείες προεκλογικού χαρακτήρα...

“Κρατούμε εφεδρείες για την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας” ισχυρίστηκε εκ νέου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο Στέλιος Πέτσας επιχειρώντας να αντικρούσει την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ανεπάρκεια των κυβερνητικών μέτρων ώστε να περιοριστούν οι επιπτώσεις της οικονομικής πανδημίας. Υποστήριξε μάλιστα πως “δεν θα ήταν σώφρον να έχουμε ξοδέψει όλα τα λεφτά από τον Μάρτιο”.

Το οικονομικό κατενάτσιο της κυβέρνησης -παρά το επιθετικό όπλο του “μαξιλαριού” ασφαλείας, που δεν θέλει να αξιοποιήσει (αν και όλο και κάτι λένε για ξόδεμα μέρους του ή ότι “μαξιλάρι” υπάρχει αλλά δεν υπάρχει και διάφορα τέτοια “ωραία”- ενεργοποιεί εκ νέου εκλογικούς συνειρμούς.

Ποιος μπορεί να αποκλείσει, δηλαδή, ότι οι “εφεδρείες” δεν προορίζονται για να γεμίσουν τα "γαλάζια" προεκλογικά καλάθια των υποσχέσεων σε μια εκλογική αναμέτρηση το φθινόπωρο, που εμφανίζεται ως πιθανή με βάση τις κυβερνητικές διαρροές και τις δηλώσεις βουλευτών; Ποιος αποκλείει ότι οι “εφεδρείες” δεν θα πλασαριστούν από τους επικοινωνιακούς τσελεμεντέδες του Μαξίμου ως “γλυκαντικά” - αντιστάθμισμα στην μετατροπή του εργασιακού δικαίου σε tabula rasa; Η fast track διοχέτευση 20 εκατομμυρίων ευρώ σε φίλια ΜΜΕ με όρους αδιαφάνειας για την “καμπάνια κατά του κορωνοϊού” και τα “δωράκια” σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και λοιπούς φίλιους επιχειρηματίες προφανώς εμπίπτουν στο πλαίσιο της... σώφρονος πολιτικής. Άλλωστε “καπιταλισμό έχουμε”...

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL