Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ / Στην Αθηνάς χωρίς τον Άδωνι...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ / Στην Αθηνάς χωρίς τον Άδωνι...

«Ξέρετε, εμείς οι έμποροι είμαστε εκπαιδευμένοι. Είναι μέσα στο γονίδιο του εμπόρου όταν σε ρωτάνε 'πώς πας', να λες 'δεν πάω και πάρα πολύ καλά'. Εγώ δεν ξέρω κανέναν έμπορο να λέει ποτέ 'πάω φανταστικά'. Αυτά που ακούσατε προηγουμένως για όσους ξέρουμε από το εμπόριο είναι η κωδική ονομασία ότι 'η δουλειά πήγε καλά'».

Άδωνις -Σπυρίδων Γεωργιάδης

Άμα είσαι έμπορος της (τηλε)πιάτσας εκτός από υπουργός, σίγουρα μπορεί να είσαι και ψυχολόγος και μέγας οικονομολόγος και ό,τι άλλο χρειάζεται... Ειδικά αν πουλάς εμπόρευμα που ο κόσμος το... λιμπίζεται.

Όλα καλά λοιπόν στην αγορά...

Μην πω τώρα τι λέει ο φίλος μου ο Κώστας με μαγαζί σαράντα χρόνια στην Αθηνάς για όλες αυτές τις από τηλοψίας... μαγκιές του Αδώνιδος γιατί κινδυνεύω με μήνυση.

Λέει όμως και κάτι άλλο:

"Δεν κάνει καμιά βόλτα στην Αθηνάς ο Άδωνις να του... ρίξω ένα χειροκρότημα για τα μέτρα που έχουν πάρει; Κι αν εμάς μας θεωρεί μπασκλασαρία, ας πάει μια βόλτα στην αγορά της Νέας Σμύρνης ή της Νέας Ιωνίας, να τον... χειροκροτήσουν κι εκεί".

Περίμενε πώς και πώς και τις ανακοινώσεις του Σταϊκούρα για τα φορολογικά ελπίζοντας, όπως πολλοί άλλωστε, σε κάποια μείωση της προκαταβολής φόρου ή κάτι παρόμοιο. Και, αντί αυτού, άκουσε τον «λελογισμένο» να λέει πως ο φόρος θα πληρωθεί σε περισσότερες δόσεις.

Ποιος είδε τον Κώστα και δεν φοβήθηκε...

"Σιγά ρε, μην σας σκιστεί καμιά τσέπη..."

Με δύο υπαλλήλους που τους πλήρωσε από την τσέπη του όσο το μαγαζί ήταν κλειστό και με φήμη μεγάλου μάγκα και μπεσαλή από τα νιάτα του, ο φίλος μου ο Κώστας, όπως και δεκάδες χιλιάδες άλλοι έμποροι, δίνει μάχη επιβίωσης. Και το μόνο του παράπονο είναι ότι τώρα είναι 65 χρόνων και όχι 55, όπως πριν από δέκα χρόνια, τότε «που την κρίση τη μασήσαμε» όπως λέει χρησιμοποιώντας πληθυντικό της μεγαλοπρέπειας.

Συνεχίστε να προκαλείτε το κοινό αίσθημα, κ. Γεωργιάδη. Και συνεχίστε να εμπιστεύεστε μόνο τα γκάλοπ σας.

Κακό δεν (μας) κάνει...

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL