Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C17.4°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C13.8°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
11.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 76%
Η κωμωδία της Προανακριτικής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η κωμωδία της Προανακριτικής

Του Σχολαστικού

Σήμερα λοιπόν θα μιλήσουμε για την κωμωδία της Προανακριτικής.

Αφού η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. απέτυχαν να ξεκουκουλώσουν τους προστατευόμενους μάρτυρες, προσπάθησαν να αποδείξουν ότι η Τουλουπάκη, που διερευνά την υπόθεση Novartis, υποκινείται από τον Παπαγγελόπουλο.

Και επομένως η διερεύνηση της Novartis είναι σκευωρία και πρέπει να μπει στο αρχείο.

Για να θεμελιώσουν κατηγορίες κατά του Παπαγγελόπουλου, έφεραν στην Προανακριτική δύο εισαγγελείς: τον εισαγγελέα Αγγελή και την εισαγγελέα Ράικου, που ήταν και η προκάτοχος της Τουλουπάκη. Και οι δύο είπαν ότι ο Παπαγγελόπουλους είναι ο "Ρασπούτιν" και παρενέβαινε στο έργο τους.

Το ίδιο είπε και ο Μανιαδάκης, πρώην προστατευόμενος μάρτυρας που μετατράπηκε σε κατηγορούμενο. Ότι, δηλαδή, η Τουλουπάκη τον πίεζε να καταθέσει εις βάρος πολιτικών.

Επειδή όλα αυτά είναι λόγια που δεν στοιχειοθετούν ούτε σκευωρία ούτε παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. στην Προανακριτική αποφάσισαν να τα ενισχύσουν διευρύνοντας το κατηγορητήριο εις βάρος τού Παπαγγελόπουλου.

Ωστε να αποδειχτεί ευρύτερα κακός και σατανικός.

Έφεραν ακόμα δύο εισαγγελείς, την Ταστάνη και τον Αθανασίου, που είναι εντελώς άσχετoι με τη Novartis. Κι επίσης έναν επιχειρηματία, τον Σάμπη Μιωνή.

Η Ταστάνη είπε ότι ο Παπαγγελόπουλος της φώναξε γιατί αρχειοθέτησε την υπόθεση Βγενόπουλου κατά παράβαση του καθήκοντός της και άφησε υπαινιγμούς ότι η στάση αυτή συνδέεται με μια επίθεση που της έκαναν οι Πυρήνες της Φωτιάς.

Ο Αθανασίου είπε διάφορα αόριστα, ότι ο Παπαγγελόπουλος τον στραβοκοίταξε σε κάποιες κρίσιμες περιπτώσεις.

Ο Μιωνής είπε ότι ο Παπαγγελόπουλος του ζήτησε χρήματα για λογαριασμό του εκδότη Φιλιππάκη. Αλλά δεν κατέθεσε καμία απόδειξη.

Με βάση τις τρεις αυτές καταθέσεις, η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. θέλουν να διευρύνουν το κατηγορητήριο κατά του Παπαγγελόπουλου. Και πέρα από τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, να τον πάνε για δωροληψία κρατικού αξιωματούχου, εκβίαση και συμμετοχή σε συμμορία.

Πάλι καλά, πάντως, που, μετά την κατάθεση της Ταστάνη, δεν τον πάνε και για τρομοκρατία.

Αυτή είναι πάνω - κάτω η σοβαρότητα της Προανακριτικής μέχρι εδώ. Τις τελευταίες ημέρες όμως έχει κληθεί να καταθέσει η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Η οποία όμως είναι πολύ σοβαρή και άνθρωπος εξαιρετικά υψηλού κύρους και κάτι Μαρκόπουλους, Πλεύρηδες και Κεργκέρογλου τους έχει ξεβρακώσει.

Τι έχει πει η Ξένη Δημητρίου. Πρώτον, ότι η Novartis είναι σκάνδαλο πρώτου μεγέθους και πολύ καλώς ερευνάται από την εισαγγελέα Τουλουπάκη. Άρα ποια σκευωρία;

Δεύτερον, ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι απαραίτητοι. Κι αυτό μπορούμε να το δούμε και από την υπόθεση "Noor1", όπου οι μάρτυρες δεν ήταν προστατευόμενοι και έχουν πεθάνει επτά.

Τρίτον, ότι η εισαγγελέας Ράικου και ο εισαγγελέας Αγγελής θυμήθηκαν ότι ο Παπαγγελόπουλος τους πίεζε με δύο χρόνια καθυστέρηση.

Και συγκεκριμένα η Ράικου το θυμήθηκε όταν βγήκε στη φόρα ότι ο άντρας της είχε πάρει λεφτά από τη Noavrtis, την οποία υποτίθεται ότι η ίδια ερευνούσε.

Και ο Αγγελής το θυμήθηκε όταν η «Δημοκρατία» έγραψε ότι πήγε στην Ελβετία και αρνήθηκε να πάρει στοιχεία από το FBI.

Τέταρτον, ότι και η Ράικου και ο Αγγελής προσπαθούν με τις καταθέσεις τους να πλήξουν την Τουλουπάκη, πράγμα αδιανόητο για εισαγγελείς, την ώρα που ο συνάδελφός τους είναι μέσα στη δίνη της υπόθεσης και προσπαθεί να διαλευκάνει ένα έγκλημα.

Πέμπτον, ότι η Ράικου δεν παρέδωσε όλα τα στοιχεία τής Novartis στον ανακριτή κι ότι δεν διερεύνησε ποτέ την απόπειρά αυτοκτονίας ενός στελέχους της Novarits στο Χίλτον.

Εκτον, ότι είναι ακατανόητο να αρνείται ο Αγγελής την ανταλλαγή πληροφοριών μέσω δικαστικών αρχών, όπως αυτό προβλέπεται μεταξύ αστυνομικών αρχών. Κι ότι η άρνησή του να παραλάβει στοιχεία άφησε έκπληκτους τους Αμερικανούς.

Εβδομον, ότι ο ίδιος ο εισαγγελέας Αγγελής είχε αρχειοθετήσει τη μήνυση του Σαμαρά εναντίον του Τσίπρα, του Παπαγγελόπουλου και της Τουλουπάκη με το σκεπτικό ότι δεν έχει κανένα σοβαρό στοιχείο. Και τώρα αναιρεί την άποψή του.

Ογδοον, ότι ο εισαγγελέας Αθανασίου, που κατέθεσε για παρεμβάσεις του Παπαγγελόπουλου, κρατούσε στο συρτάρι του για τρία χρόνια υποθέσεις για off shore υπουργών τής Ν.Δ. με αποτέλεσμα την παραγραφή τους.

Ενατον, ότι ένας μάρτυρας σαν τον Μανιαδάκη, που ξαφνικά γίνεται κατηγορούμενος και αρχίζει να καταγγέλλει πιέσεις, δεν μπορεί να θεωρείται αξιόπιστος.

Η Ν.Δ. έχει θορυβηθεί άσχημα από την κατάθεση της Ξένης Δημητρίου. Και προσπαθεί με διαρροές είτε να της αποδώσει πράγματα που δεν είπε, είτε να υπαινιχθεί ότι καλύπτει τον Παπαγγελόπουλο. Αλλά να πει κάτι στα ίσα δεν τολμάει. Ούτε μέσω διαρροών.

Ολο και καλύτερο γίνεται όλο αυτό...

Ο σχολαστικός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL