Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
Αλλού ΜΑΤ, αλλού κατανόηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλλού ΜΑΤ, αλλού κατανόηση

Του Σχολαστικού

Στην Αγία Παρασκευή και αλλού τα ΜΑΤ οργανώνουν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις εναντίον νεαρών που μαζεύονται σε δημόσιους χώρους.

Ειναι όχληση λέει για τους γύρω. Εντάξει. Ίσως είναι. Και η λειτουργία κλαμπ με φουσκωτούς είναι όχληση, και η κατάληψη θέσεων πάρκινγκ από τα διάφορα νυχτερινά κέντρα, αλλά η αστυνομία ποτέ δεν έχει στείλει ΜΑΤ σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ειναι κίνδυνος για τη μετάδοση του ιού; Ναι, είναι. Αλλά την ίδια στιγμή το κράτος ανοίγει τα σχολεία.

Και φυσικά τα κανάλια των 20 εκατομμυρίων βρήκαν κι άλλα αφηγήματα: διακινούνται, λέει, ναρκωτικά. Ενώ στο Κολωνάκι δεν διακινούνται.

Και από πότε η αντιμετώπιση των ναρκωτικών είναι υπόθεση των ΜΑΤ;

Ο δήμαρχος: η περιοχή είναι καθαρή από τον ιό, αλλά έρχονται από άλλες περιοχές, όπως τα Σπάτα. Που, ως γνωστόν, κατοικούνται από κατώτερες φυλές, που τα γονίδιά τους δεν είναι καθαρά, όπως των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής, και είναι βρομιάρηδες και φορείς μολυσματικών ασθενειών.

Ασε που μπορεί να είναι και αντεξουσιαστές.

Τελικά πήγαν να το πολιτικοποιήσουν ακόμα περισσότερο. Ηγετικό στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έλεγαν προχθές, ήταν επικεφαλής των συγκεντρωμένων.

Και το έλεγαν συντονισμένα όλα τα πρόθυμα ΜΜΕ, πράγμα που δείχνει ότι υπήρχε μια οργανωμένη διαρροή για να πολιτικοποιηθεί η όλη υπόθεση.

Εν πρώτοις, τι θα πει «επικεφαλής των συγκεντρωμένων»;

Δεύτερον, πώς ακριβώς ορίζεται το «ηγετικό στέλεχος» της ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Με βάση τη θέση σε κάποια ιεραρχία; Την αναγνωρισιμότητα; Ή το λέμε για να γίνει πιο σοβαρό το σενάριο;

Τρίτον, γιατί γίνεστε γελοίοι; Δημοτική σύμβουλος της Αγίας Παρασκευής είναι, γιατί να μην είναι εκεί; Και γιατί αυτό δεν το αναφέρετε στους τίτλους σας;

Αλλά έτσι είναι. Όταν κάποιος είναι ΑΝΤΑΡΣΥΑ και βρίσκεται στην πλατεία, τότε πρόκειται για ανατρεπτικό σχέδιο των αριστεριστών. Όταν είναι στέλεχος της Ν.Δ. και καίει ξενοδοχεία στην Πέλλα ή εξυμνεί τη χούντα, τότε είναι απλώς Τετάρτη.

Να το πούμε αυτό. Γιατί την ίδια μέρα που τα κανάλια μετέδιδαν για τους σπαταναίους που προσπαθούν να καταλάβουν την Αγία Παρασκευή υποκινούμενοι από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στην Πέλλα ακροδεξιοί προσπάθησαν να κάψουν ξενοδοχείο για να μην φιλοξενηθούν 57 πρόσφυγες.

Και δεν επενέβη καμία αστυνομία.

Ευτυχώς, οι πρόσφυγες είχαν μεταφερθεί σε άλλο ξενοδοχείο, όπου επίσης μαζεύτηκαν ακροδεξιοί, έσπασαν τζάμια και προκάλεσαν φθορές.

Τουλάχιστον δεν έβαλαν φωτιά να τους κάψουν. Κάτι είναι κι αυτό.

Ούτε φυσικά τα κανάλια ασχολήθηκαν με το ποιοι ήταν αυτοί που το έκαναν και ποιανού ηγετικά στελέχη είναι.

Ούτε αυτό είναι έγκλημα κατά της ζωής και κατά της περιουσίας - ζήτημα με το οποίο γενικά οι δεξιοί είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι κατά τα άλλα.

Λίγο αφού έγιναν αυτά, στη Βουλή ξεκίνησε η συζήτηση για τον νόμο για το μεταναστευτικό του Μηταράκη. Και ο Μηταράκης δεν βρήκε ούτε μισή λέξη για να καταδικάσει τα γεγονότα αυτά.

Αντιθέτως, είπε το κλασσικό: ότι «άκουσε πολλά από την αντιπολίτευση για τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο, αλλά δεν άκουσε για τα δικαιώματα της χώρας και των Ελλήνων πολιτών».

Που είναι το κλασικό ψευδοεπιχείρημα όλων των δεξιών. Από τους φασίστες που καίνε ξενοδοχεία μέχρι τους ρεαλιστές δημοσιογράφους της πρωινής ζώνης.

Θα το θυμάστε κι από τότε που μας σέρβιραν τους Κασιδιάρηδες και τους Λαγούς ως αγανακτισμένους πολίτες του Άγιου Παντελεήμονα.

Οταν λοιπόν είσαι υπουργός και ισχυρίζεσαι ότι η επίκληση των δικαιωμάτων των προσφύγων είναι υπονομευτική για τα δικαιώματα της Ελλάδας και των Ελλήνων, τότε χαϊδολογάς ανοιχτά τον ρατσισμό.

Και παραδέχεσαι -σιωπηρά- ότι μέσα στα δικαιώματα των Ελλήνων είναι και το να καίνε ξενοδοχεία.

Μίλησε και ο Άδωνις Γεωργιάδης προχθές. Έξαλλος που μια συλλογικότητα αντεξουσιαστών πέταξε τρικάκια έξω από το γραφείο του Νταβέλη.

Ο Νταβέλης είναι αυτός με τις μάσκες και την ωραία αφίσα των Ολυμπιακών του Χίτλερ.

Ο Αδωνις το παρουσίασε περίπου ως τρομοκρατική ενέργεια σε οικογένεια με μικρά παιδιά μέσα, επίθεση άνανδρη και άθλια σε έναν Έλληνα επιχειρηματία και προφανώς υποκινούμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ αυτά που κάνουν οι ακροδεξιοί στην Πέλλα δεν του έχουν κακοφανεί. Ούτε άνανδρες και άθλιες επιθέσεις είναι, ούτε Έλληνες επιχειρηματίες στοχοποιούν, ούτε περιουσίες καταστρέφουν, ούτε ζωές θέτουν σε κίνδυνο, ούτε τρομοκρατούν κανέναν.

Ρε, δεν ντρέπεστε λίγο!

Ο σχολαστικός

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL