Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C17.4°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C13.8°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
11.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 76%
Αντίο κι ας μην σε ξαναχρειαστούμε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντίο κι ας μην σε ξαναχρειαστούμε

Αγαπημένο μου ημερολόγιο, από Δευτέρα ελπίζω ότι δεν θα έχεις λόγο ύπαρξης. Ήδη την τελευταία εβδομάδα, στις λιγοστές εξόδους μου για ψωμί, τσιγάρα ή μια νυχτερινή βόλτα μετά την τηλεργασία, βλέπω ότι ο κόσμος έχει ξεμυτίσει. Η Αθήνα δεν είναι πλέον μια πόλη-φάντασμα, το νέο άσμα των Rolling Stones άργησε μερικές εβδομάδες. Από Δευτέρα ο καθένας βλέποντας και κάνοντας, όπως είναι το “σχέδιο” της κυβέρνησης που ομνύει στην προσωπική ευθύνη. Βεβαίως, υπάρχει προσωπική ευθύνη, αλλά την κεντρική ευθύνη σε μια χώρα, ακόμη περισσότερο σε... ειδικές συνθήκες, την έχει αυτός που παίρνει τις πολιτικές αποφάσεις. Η κυβέρνηση δηλαδή.

Εν πάση περιπτώσει, ο καθένας θα μετρηθεί με τις ευθύνες του - κι ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά στο μέτωπο της Υγείας, ότι η έξοδος από την καραντίνα δεν θα φέρει επικίνδυνη έξαρση των κρουσμάτων. Εγώ από 'δω θέλω να σου πω “ευχαριστώ”, αγαπημένο μου ημερολόγιο. Χωρίς να βγω να χειροκροτώ στο μπαλκόνι. Ήσουν καλή παρέα αυτές τις οκτώ εβδομάδες. Ήσουν μια αλλιώτικη πλατφόρμα επικοινωνίας, πιο παλιομοδίτικη από τα skype και τα zoom, που μπήκαν ορμητικά στη ζωή μας, αλλά και πιο γλυκιά, πιο... θυμόσοφη. Έχε γεια. Κι ας ελπίσουμε ότι δεν θα σε ξαναχρειαστούμε σύντομα.

Νίκη Θεσσαλού

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL