Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ / Χλωρίνη εναντίον ύφεσης...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ / Χλωρίνη εναντίον ύφεσης...

Αδημονούν του κόσμου οι ισχυροί για την επαναφορά στην κατ’ ευφημισμόν αποκαλούμενη κανονικότητα. Τα νούμερα - μαμούθ που ακούγονται και γράφονται για τη διψήφια ύφεση που έρχεται, τα 26 εκατομμύρια των ανέργων στην Αμερική, τα κλειστά εργοστάσια σε όλη την Ευρώπη «συνέφεραν» τους παγκόσμιους ηγήτορες.

Τους πέρασε η συγκίνηση και η αγωνία του θανάτου για τους συμπολίτες μας και έφτασε αυτή η ζωντανή πρόκληση για το ανθρώπινο γένος -που κακή μοίρα τον έφερε στην ηγεσία μιας υπερδύναμης- να προτρέπει για χρήση ενέσεων χλωρίνης... Για να ξαναγυρίσουν οι μισθωτοί σκλάβοι στα εργοστάσια και να ξεκινήσει και πάλι η παραγωγή. Μπας και η μεγάλη ύφεση στρογγυλοκαθίσει στις ΗΠΑ και ο πληθωρισμός εκμηδενίσει τα κέρδη του «αγαπημένου μας καπιταλισμού», όπως είχε πει κλαψιάρικα οn cαmera ο Τζ. Μπους όταν έσκασε η Lehman Brothers to 2008 - 2009.

Αλλά και στην Ευρώπη, χωρίς να έχει βρεθεί ακόμη αξιόπιστο φάρμακο ή εμβόλιο, όλα ετοιμάζονται μέχρι τέλος του Μαΐου να ξανανοίξουν. Στην Ευρώπη την άλλη εβδομάδα 1,2 εκατ. εργάτες επιστρέφουν στις αυτοκινητοβιομηχανίες... Με μάσκες... Και μετά;

Και εδώ ο διαγγελματίας πρωθυπουργός σήμερα, στο 4ο, 5ο, 6ο διάγγελμά του (ούτε μετά την ιταλική επίθεση το 1940 δεν έγιναν τόσα διαγγέλματα... αλλά θα μου πείτε ότι τότε δεν υπήρχε ΤV...), θα ανακοινώσει τα μέτρα «επιστροφής στην κανονικότητα».

Αλήθεια, κ. Τσιόδρα, είστε υπέρ της επαναλειτουργίας των σχολείων; Όπως το Δημοτικό που είναι απέναντι από την εκκλησία όπου ψέλνατε τις Κυριακές στην Αγία Βαρβάρα στη Μεταμόρφωση. Εκεί όπου δεκάδες γιαγιάδες περίμεναν μέχρι πριν από λίγο καιρό να σχολάσουν τα εγγόνια τους. Τώρα που οι γονείς θα ξαναγυρίσουν στις δουλειές τους -όσοι γυρίσουν-, τα παππούδια θα προστατευθούν ιδία ευθύνη και μόνον; Ξέρω ότι τα σκέπτεστε όλα αυτά... Και η επιστημοσύνη σας γνωρίζω ότι θα πει «όχι» σε παράλογα βήματα. Ελπίζω δηλαδή...

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL