Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.3°C18.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.8°C16.6°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.2°C15.0°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.8°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
2 BF 55%
Η Αντουανέτα και... οι δημοσκοπήσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Αντουανέτα και... οι δημοσκοπήσεις

- "Έχω χρήματα για ακόμη έναν με δύο μήνες παραμονής στο σπίτι" απάντησε το 32%

- "Έχω χρήματα για ακόμη δύο με τρεις εβδομάδες" απάντησε το 44%

- "Έχουν τελειώσει τα χρήματά μου" απάντησε το 24%

Αυτές ήταν οι απαντήσεις στην πανελλαδική έρευνα "Covid Control" την οποία διεξήγαγε η εταιρεία δημοσκοπήσεων - ερευνών Interview σε πανελλαδικό δείγμα 805 ατόμων από τις 6.4.2020 έως τις 10.4.2020.

Από την άλλη, οι δημοσκοπήσεις πολιτικής βούλησης δείχνουν τη δημοτικότητα Μητσοτάκη να έχει εκτοξευθεί... στον ουρανό και τη Νέα Δημοκρατία επίσης κ.λπ.

Τώρα πώς συμβαδίζουν τα ευρήματα αυτά με το ότι το 24% ξέμεινε από λεφτά και το 44% να λέει ότι έχει λεφτά μέχρι τα τέλη Απριλίου και κάτι μόνο η σοφία των δημοσκόπων μπορεί να εξηγήσει, διότι, ως γνωστόν, όπως έλεγε και ο μακαρίτης Χάρρυ Κλυνν τη δεκαετία του '80: «Εμείς όλοι εδώ είμαστε ΠΑΣΟΚ, αλλά ψηφίζουμε Νέα Δημοκρατία...».

Βεβαίως, όταν μιλάει το στομάχι (και η τσέπη...), η εικόνα αλλάζει. Γιατί όση «επικοινωνία» και να μας ταΐσουν, τα λεφτά στην τσέπη των πολιτών δεν πρόκειται να αυγατίσουν.

Υπό τοιαύτας συνθήκας ύβρις και μόνον ύβρις μπορεί να είναι η δημόσια ειρωνεία του αντιπροέδρου της Ν.Δ. και υπουργού της κυβέρνησης Μητσοτάκη Αδώνιδος - Σπυρίδωνος Γεωργιάδη για όσους ζητούν να περιληφθούν στους δικαιούχους αυτού, έστω, του γλίσχρου επιδόματος των 800 ευρώ ή για αύξησή του.

Η στήλη -στον βραχύ βίο της- μονότονα επιμένει ότι για να αντιμετωπιστεί η υγειονομική κρίση, η στάση όλων πρέπει να είναι δημιουργικά θετική γιατί σημασία έχει η επιβίωση κατά κυριολεξία. Όμως το ίδιο μονότονα θα επιμένει ότι τα οικονομικά μέτρα είναι πολύ λίγα. Και οι Έλληνες έχουν αρχίσει να το διαπιστώνουν στο... πετσί τους. Οι δημοσκοπήσεις το λένε...

ΣΤΑΘΗΣ ΣΧΙΝΑΣ

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL