Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Φίμωτρο με εντολή του υπουργείου Υγείας – Καμία πληροφόρηση για την κατάσταση στα Νοσοκομεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φίμωτρο με εντολή του υπουργείου Υγείας – Καμία πληροφόρηση για την κατάσταση στα Νοσοκομεία

Σύμφωνα με εσωτερικά σημειώματα από τις διοικήσεις των Νοσοκομείων «Λαϊκό» και «Ευαγγελισμός-Οφθαλμιατρείο Αθηνών» απαγορεύεται να προβαίνουν σε δηλώσεις οι γιατροί και το προσωπικό των Νοσοκομείων «χωρίς την προηγούμενη έγκριση από την Διοίκηση».

Το ένα έγγραφο έχει ημερομηνία 03.03.2020 και αφορά το Λαϊκό το άλλο 18.02.2020 είναι από τον Ευαγγελισμό και τα δύο είναι εσωτερικά σημειώματα που βασίζονται σε έγγραφο του υπουργείου Υγείας με αρ. πρωτ. 13356/26.02.2020 (ημετ.3412/27.02.2020) και είδαν φως της δημοσιότητας στο διαδίκτυο.

Εξηγείται έτσι γιατί παραμένει στο σκοτάδι η κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία της χώρας και οι Νοσοκομειακοί γιατροί που καταγγέλλουν τα ελλιπή μέτρα προστασίας στοχοποιούνται και λοιδορούνται από το Υπουργείο Υγείας και τον κ. Κοντοζαμάνη.

Την προβληματική επικοινωνία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του νοσοκομείου-αναφορά Αλεξανδρούπολης και των δημοσιογράφων που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια ΑΜ-Θ επισημαίνουν με επιστολή τους προς στη διοίκηση του ιδρύματος 61 εργαζόμενοι σε ΜΜΕ

Σε αντίστοιχη καταγγελία στο facebook προχώρησε και ο Ευάγγελος Αντώναρος ασκώντας έντονη κριτική για την απαράδεκτη αυτή εντολή αποσιώπησης από το Υπουργείο Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι:

Εφθασε στα χέρια μου προ ολίγου και δεν έχω λόγο να αμφισβητώ τη γνησιότητά του. Αλλωστε μου είχαν πεί και από άλλα νοσοκομεία για τέτοιες εσωτερικές διαταγές -- χωρίς να τις έχω δει μέχρι στιγμής.

Εχουμε λοιπόν και λέμε: Με τακτική ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ περνάνε φίμωτρο -- προφανώς με εντολή του Υπουργείου Υγείας -- σε γιατρους και νοσηλευτές. Για να μη μάθει κανείς τι πραγματικά γίνεται με τον κορονοιο στα νοσοκομεία. Για να μη γίνει γνωστό με ποιες -- συχνά απαράδεκτες -- συνθήκες κάνουν το καθήκον τους αυτοί οι ήρωες -- ανδρες και γυναίκες. Για να μη μαθουμε τι μπάχαλο γίνεται τίς μέρες εφημερίας στα νοσοκομεία όπου "ανακατεύονται" κανονικα περιστατικά με ύποπτους για κορονοιο. Για να μην ακουσθεί ότι -- ενώ θα επρεπε -- το Ωνάσειο αρνειται να ενταχθει στο σύστημα εφημεριών για να πηγαινουν εκει όσοι έχουν εμφραγμα ( τουλάχιστον κατα τη διάρκεια της κρισης). Για να μη γίνει γνωστό ότι οροφοι μεγάλου νοσοκομείου έχουν δεσμευθει για τους ...εχοντες και κατέχοντες. Για να μη γίνει γνωστό τι πραγματικά συμβαινει σε μεγάλο νησί του Αιγαίου. Για να μη μαθευτεί σε ποια ευαισθητη ομάδα "πάτησε πόδι" ο κορονοιος. Για να μην ακουσθεί ποιοι και πόσοι "πηδανε" κατά προτεραιότητα τη σειρά αναμονής για να εξετασθούν...χωρις να περιμένουν στο ψιλοβροχι ( Σημ: Στη ΜΒρετανία έγινε θεμα μια εφημερίδα ισχυρίσθηκε ότι εξετασθηκε κατα προτεραιότητα ο διαδοχος Κάρολος...)

Κι άλλα πολλά ων ουκ έστιν αριθμος.

Η τακτική αυτή όμως συνήθως λειτουργεί ως μπουμερανγκ

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fevangelos.antonaros%2Fposts%2F2656778251266857&width=500

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL