Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Βία και καταστολή από την τουρκική αστυνομία στην κηδεία της απεργού πείνας Helin Bolek (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βία και καταστολή από την τουρκική αστυνομία στην κηδεία της απεργού πείνας Helin Bolek (Video)

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την συγκέντρωση για την κηδεία της συντρόφισσας και μέλος του Grup Yorum, Helin Bolek. από την ανακοίνωση της Επιτροπής η Αστυνομία μπλόκαρε τους δρόμους για να εμποδίσει τον κόσμο να προσέλθει στο νεκροταφείο. Προέβησαν σε άγριες εξακριβώσεις, βασάνισαν μέσα στο πούλμαν άτομα και πραγματοποίησαν 20 συλλήψεις ενώ προσέβαλαν και τη μνήμη της αγωνίστριας HELİN BÖLEK μέλος του συγκροτήματος Grup Yorum που πέθανε χθες μετά από απεργία πείνας.

Όπως αναφέρει η Επιτροπή Αλληλεγγύης Πολιτικών Κρατουμένων στην Τουρκία:

Από νωρίς το πρωί έχουν ξεκινήσει οι πιέσεις της τουρκικής αστυνομίας σε διάφορα σημεία της Κωνσταντινούπολης, με σκοπό το μπλοκάρισμα της προσέλευσης του κόσμου στην κηδεία της συντρόφισσας HELİN BÖLEK. Τεθωρακισμένα οχήματα έχουν ήδη περικυκλώσει και σταματήσει πολλά αυτοκίνητα που κατευθύνονταν προς τη περιοχή Feriköy, όπου θα λάβει χώρα η κηδεία της Helin Bolek.

https://www.youtube.com/embed/yKySC92CexM

Έχουν συλλάβει όλους τους οδηγούς και τους επιβάτες. Πριν δύο ώρες πραγματοποιήθηκε έφοδος στο Πολιτιστιικό Κέντρο IDIL και συνελήφθη με τη βία η συντρόφισσα Μεράλ. Έπειτα, ο κόσμος ξεκίνησε να συγκεντρώνεται στο Cemevı δίπλα από το Πολιτιστικό Κέντρο IDIL, όπου και εδώ και μία ώρα είναι περικυκλωμένος από την αστυνομία. Η αστυνομία έχει μπλοκάρει όλους τους δρόμους που οδηγούν στο σημείο της κηδείας στο Feriköy εκτός από έναν. Τώρα, έχουν σταματήσει ένα από τα πούλμαν που κατευθύνεται προς το Feriköy. Έχουν κάνει άγριες εξακριβώσεις και βασανιστήρια μέσα στο πούλμαν και συνέλαβαν 20 άτομα.

Έχουν κλείσει την είσοδο του νεκροταφείου και δεν αφήνουν κανένα να περάσει. Εχθές, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του Λαϊκού Μετώπου Τουρκίας για το θάνατο της συντρόφισσας HELİN BÖLEK, τοποθέτησαν ένα νυφικό στην είσοδο του IDIL, με τη πρόθεση να προσβάλουν τη μνήμη της συντρόφισσας και να δείξουν τις διαθέσεις τους. «Αυτή είναι η βρώμικη νύφη σας, το ίδιο θα κάνουμε σε όλα τα παιδιά σας».

Είναι μία από τις πιο σημαντικές κρατικές δολοφονίες στη συνείδηση των λαών της Τουρκίας και όχι μόνο. Μία επαναστάτρια καλλιτέχνης έπεσε μάρτυρας στον αγώνα ενάντια στη φίμωση των τραγουδιών του Grup Yorum, τραγούδια με ειδικό βάρος και μεγάλη ιστορία πίσω τους.

Οι δολοφόνοι δεν έχουν καμία διάθεση να αφήσουν την οποιαδήποτε εκδήλωση μνήμης για τη συντρόφισσα HELİN BÖLEK Μα κι ο λαός δε θα οπισθοχωρήσει για να τιμήσει τη μνήμης της, για να εκδηλώσει την οργή του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL