Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Λιβελογράφημα Σιμόπουλου για τον Μανώλη Γλέζο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λιβελογράφημα Σιμόπουλου για τον Μανώλη Γλέζο

Ξαναχτύπησε ο Στράτος Σιμόπουλος... Αυτή τη φορά βγάζοντας «χολή» για τον Μανώλη Γλέζο. Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., πριν καλά - καλά το χώμα σκεπάσει τον τελευταίο παρτιζάνο της Ευρώπης, έσπευσε να μας δημοσιοποιήσει «έναν διαφορετικό επικήδειο», που είναι το απόλυτο λιβελογράφημα...

Αφού χαρακτηρίζει τον Μ. Γλέζο «εμβληματική μορφή της αντίστασης στον ναζισμό και μετέπειτα σύμβολο αγώνων της Αριστεράς», υποστηρίζει: «Πώς να το κάνουμε; Σε όλη του τη ζωή ήταν στη λάθος πλευρά της Ιστορίας, με μάχες για δεκαετίες εναντίον της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας»! Ποιος; ο Μανώλης Γλέζος!

Και συνεχίζει να ρίχνει τη «χολή» του προσθέτοντας: «Να σημειώσω ακόμη ότι, πριν από μόνο λίγα χρόνια, το καλοκαίρι του 2015, ήταν στο δημοψήφισμα διαπρύσιος κήρυκας του ‘όχι’ και τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας, που θεωρούσε τον ΣΥΡΙΖΑ δεξιό κόμμα.

Τελευταία, ίσως, άλλαξε. Διαφώνησε κάθετα με τη Συμφωνία των Πρεσπών, έσωσε τη τιμή της χώρας στο Δίστομο απέναντι στην απρεπή στάση της πρώην προέδρου της Βουλής προς τον Γερμανό πρέσβη, ζήτησε συγγνώμη για την εμπιστοσύνη του στον Αλέξη Τσίπρα και επιθυμούσε να έχει θρησκευτική κηδεία».

«Φτάνει, όμως, αυτή η αλλαγή στα στερνά για να του δώσει διαστάσεις εθνικού συμβόλου, πέραν αυτών ενός κορυφαίου συμβόλου της αντίστασης απέναντι στον ναζισμό;» διερωτάται ο «ελάχιστος της σωστής πλευράς», για να απαντήσει: «Όχι, κατά τη γνώμη μου. Αν οι αγώνες του μετά τον πόλεμο είχαν ευοδωθεί, θα ήμασταν για πολλά χρόνια 'Σοβιετία'».

«Παράλληλα, δεν χρειάζεται όσοι από εμάς ήμασταν στη σωστή πλευρά της Ιστορίας να 'εξαγνίζουμε' όσους ήταν στην αντίθετη πλευρά της και έτσι άθελα να δίνουμε χώρο στη λάθος άποψη για την καταλληλότερη πορεία της κοινωνίας και της οικονομίας μας στο μέλλον» συνιστά, προφανώς και προς την ηγεσία της Ν.Δ. και την κυβέρνηση.

«Ενδεδειγμένη ήταν, λοιπόν, η εκ μέρους μας επιτάφια απόδοση τιμών και ειδικά η χθεσινή μεσίστια εμφάνιση της ελληνικής σημαίας στην Ακρόπολη. Από εκεί κατέβασε άλλωστε τη σβάστικα στην Κατοχή» σχολιάζει, για να προσθέσει: «Αντιμετωπίζω, όμως, με μεγάλο σκεπτικισμό οποιαδήποτε 'άφεση πολιτικών αμαρτιών' που δίνει λάθος μηνύματα, κυρίως στη νεολαία».

Τελικά «η Δεξιά δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά», που λέει και ο αγωνιστής του αντιδικτατορικού αγώνα Σπύρος Σακέτας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL