Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Διαδικτυακές συναντήσεις ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με ΤΕΕ/ΤΚΜ και ΕΚΘ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διαδικτυακές συναντήσεις ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με ΤΕΕ/ΤΚΜ και ΕΚΘ

Τα προβλήματα που απασχολούν τους μηχανικούς, με αφορμή την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού, ήταν το αντικείμενο της χθεσινής διαδικτυακής συνάντησης αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης (συμμετείχαν οι βουλευτές Γ.Αμανατίδης, Δ. Αυγέρη, Χρ.Γιαννούλης, Κ.Νοτοπούλου, Αλ. Τριανταφυλλίδης, Στ. Φάμελλός, και ο συντονιστής της ΝΕ Χρ.Δουίτσης) και μελών της διοίκησης του ΤΕΕ/ΤΚΜ (ο πρόεδρος Γ. Τσακούμης, ο αντιπρόεδρος Μιχ. Παπαστεργίου, ο γ.γ. Φώτης Κουβακλιώτης, τα μέλη της Δ.Ε. Άρ. Αργυρόπουλος και Γ. Τσιονάς και ο εκπρόσωπος της παράταξης Συνεργασία για ένα Προοδευτικό ΤΕΕ, Στρ.Μάνος).

Οι τελευταίοι ενημέρωσαν για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο τους, τονίζοντας ότι οι μηχανικοί αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα, αφού πάρα πολλά έργα έχουν σταματήσει, ενώ έθεσαν και θέμα για του κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας τους.

Από την πλευρά τους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τους ενημέρωσαν για την κοινή ερώτηση που κατέθεσαν πολλοί βουλευτές του κόμματος για την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, την αναστολή καταβολής δόσεων, την ένταξη του κλάδους τους σε εκείνους που πλήττονται από την πανδημία και τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και τόνισαν την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην απόφαση για ένταξη χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών στο voucher των 600 ευρώ.

Αντίστοιχη διαδικτυακή συνάντηση είχε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Τετάρτης με τη διοίκηση του ΕΚΘ, η οποία περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που διαμορφώνεται στην αγορά εργασίας της Θεσσαλονίκης.

Όπως τόνισαν «οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες δυστυχώς, ακόμα και σε μια τέτοια στιγμή, όχι μόνο είναι παρούσες, αλλά έχουν ενταθεί». Και από τις δύο πλευρές τονίσθηκε η ανάγκη στήριξης του κόσμου της εργασίας, αλλά και των χιλιάδων εργαζόμενων στην επισφάλεια και των μακροχρονίων ανέργων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL