Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C23.0°C
3 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.7°C17.6°C
4 BF 47%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.7°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
4 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C21.3°C
3 BF 45%
Κούφια λόγια από την κυβέρνηση - Απλήρωτοι οι εργαζομένοι του "Βοήθεια στο Σπίτι"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κούφια λόγια από την κυβέρνηση - Απλήρωτοι οι εργαζομένοι του "Βοήθεια στο Σπίτι"

Χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός μάλιστα Τετάρτη 1 Απριλίου δήλωνε: "Έχω πληροφορηθεί για την αυξανόμενη δυναμική που έχει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο θεωρώ και απολύτως κρίσιμο, έτσι ώστε να μπορούμε με ένα πρόγραμμα το οποίο είναι δοκιμασμένο να υποστηρίξουμε τους συμπολίτες μας οι οποίοι δεν μπορούν και δεν πρέπει να βγουν από το σπίτι τους σε αυτές τις συνθήκες."

Ενώ "μέλι έσταζε" το στόμα του υπουργού Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκου στον ΑΝΤ1 για το συγκεκριμένο πρόγραμμα που εξυπηρετεί 75.000 ηλικιωμένους οι οποίοι όπως παραδέχθηκε δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν.

Όμως όπως με δήλωσή του ανέδειξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης "εν μέσω πανδημίας, απλήρωτοι από τους τελευταίους μήνες του 2019 έως και σήμερα;" ενώ ρωτούσε τον Κ. Μητσοτάκη αν θα συνεχίσει το πρόγραμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ το είχε δρομολογήσει ως μόνιμο θεσμό του κράτους.

Ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ότι δεν αρκούν οι έπαινοι στους εργαζόμενους αλλά πρέπει να μπει τέλος στην εργασιακή ομηρία που βιώνουν πλέον δεκαετίας και να προχωρήσει επιτέλους η διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ για την πρόσληψη τους που με ευθύνη της κυβέρνησης, καθυστερεί.

Ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων στο Βοήθεια στο Σπίτι Ευρυτανίας - Φθιώτιδας - Φωκίδας

Ο εμπαιγμός του Κυρίου Θεοδωρικάκου στους εργαζόμενους του «Βοήθεια στο Σπίτι» δεν έχει τέλος.

Οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» διαβάζοντας σήμερα το δελτίο τύπου του υπουργείου Εσωτερικών ότι οι έχει πληρωθεί το 95% ξεχειλίσουν από οργή για τον εμπαιγμό αυτόν. Κύριε υπουργέ το 95% των εργαζομένων έχει πληρωθεί της Γ Δόση του 2019 και σήμερα έχουμε Απρίλιου του 2020 .

Σε αυτή την δύσκολη στιγμή που περνάει η κοινωνία μας, ο ρόλος του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για τη στήριξη των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, είναι πολύ σημαντικός. Ωστόσο,  οι εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα είμαστε στην «πρώτη γραμμή» με αυξημένες αρμοδιότητες , δεν στηριζόμαστε επαρκώς, καθώς είμαστε απλήρωτοι και συγχρόνως αναγκάζονται να παρέχουν τις υπηρεσίας τους χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Επιπρόσθετα σας καλούμε σαν Υπουργείο να μεριμνήσουν άμεσα για την καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»  πριν από τις γιορτές του Πάσχα και όχι να επιδίδεστε σε  φθηνή επικοινωνιακή πολιτική.

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ.
O Πρόεδρος Σφήκας Θαλής                                                        
Η Γραμματέας Μπαλάφα Αγγελική

Αλ. Χαρίτσης: Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του Βοήθεια στο Σπίτι

Με σημερινή του δήλωση, ο κ. Μητσοτάκης εκφράζει την ικανοποίησή του για την ενίσχυση του προγράμματος #ΒοήθειαστοΣπίτι.

Γνωρίζει άραγε ο πρωθυπουργός ότι αυτοί οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής, που ο ίδιος χαρακτηρίζει κρίσιμους για την υποστήριξη ευάλωτων συμπολιτών μας, παραμένουν, εν μέσω πανδημίας, απλήρωτοι από τους τελευταίους μήνες του 2019 έως και σήμερα;

Γνωρίζει ότι, παρόλο που τον Δεκέμβριο του 2018 ψηφίσαμε τη μετατροπή του Προγράμματος σε μόνιμο θεσμό του κράτους, δίνοντας τέλος στην εργασιακή ομηρία για περισσότερο από μια δεκαετία χιλιάδων συμβασιούχων που το στελεχώνουν, η κυβέρνησή του καθυστερεί τη διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ για την πρόσληψη τους;

Δεν είναι η πρώτη φορά που επαναφέρουμε το ζήτημα, τώρα όμως τα πράγματα δεν παίρνουν καμία άλλη αναβολή. Ελπίζουμε ο κ. Μητσοτάκης να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι για τους εργαζόμενους του πολύτιμου αυτού Προγράμματος δεν αρκούν οι έπαινοι. Δικαιούνται τώρα τα δεδουλευμένα τους και τη μόνιμη και σταθερή εργασία που δρομολόγησε για αυτούς η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

* Η φώτο από παλαιότερη συνάντηση με τους εργαζομένους του προγράμματος στο Υπουργείο Εσωτερικών. Μαζί με την τότε υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

ΕΕΤΑΑ: Έχει πληρωθεί το 95% των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» - Απάντηση στον Αλέξη Χαρίτση

Το 95% των φορέων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», έχει πληρωθεί και την γ΄ δόση του προϋπολογισμού που έχουν καταθέσει. Αυτό διαβεβαιώνει η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), απαντώντας σε ανάρτηση του βουλευτή και υπεύθυνου για θέματα του υπουργείου Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος σημειώνει ότι οι εργαζόμενοι του προγράμματος παραμένουν απλήρωτοι από τους τελευταίους μήνες του 2019 έως και σήμερα.

Συγκεκριμένα, όπως διευκρινίζει η ΕΕΤΑΑ, έχουν πληρωθεί όλοι όσοι έχουν στείλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την πληρωμή τους, μέχρι και τις 20 Μαρτίου 2020. Δηλαδή οι 270 από τους 276 φορείς, για τις 860 δομές τους, οι οποίες απασχολούν 3.072 εργαζόμενους και εξυπηρετούν 72.000 άτομα.

«Δεν έχει πληρωθεί η εξόφληση, που αντιστοιχεί μόνο στο 5% του συνολικού ποσού, αποκλειστικά δηλαδή των φορέων που έχουν αποστείλει στην ΕΕΤΑΑ, τα παραστατικά πληρωμής τους τις τελευταίες 10 ημέρες. Όλοι οι φορείς, που πληρούν τις προϋποθέσεις και έχουν καταθέσει όσα έγγραφα προβλέπονται, μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, θα έχουν πληρωθεί και το 100% του ποσού», προσθέτει η Εταιρεία και αναφέρει ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η προκαταβολή του 75% του ποσού για τη νέα προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη πρόσφατα για την επέκταση του προγράμματος.

Κατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL