Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.8°C24.7°C
4 BF 37%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.8°C20.5°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.9°C18.3°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.1°C21.9°C
3 BF 35%
Aδειάζουν τον Κύρτσο για μειώσεις μισθών και συντάξεων, άλλα έλεγαν χθες... (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Aδειάζουν τον Κύρτσο για μειώσεις μισθών και συντάξεων, άλλα έλεγαν χθες... (Video)

Μετά τον υφυπουργό Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη και ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος «άδειασε» τον ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γιώργο Κύρτσο για την χθεσινή δήλωσή του ότι τα λεφτά φτάνουν μέχρι το πολύ τον Ιούνιου και ενδέχεται να γίνουν μειώσεις μισθών στο Δημόσιο κια συντάξεων.

Ωστόσο ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για μειώσεις σε μισθούς στο Δημόσιο και περικοπές συντάξεων, μετά τον Μάιο.

«Άκαιρη η κουβέντα» «είναι ανεύθυνο να γίνονται τέτοιες συζητήσεις» είπε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος στον ΑΝΤ1.

Διαβάστε επίσης: «Λαγός» για σκληρότερα μνημονιακά μέτρα ο Γιώργος Κύρτσος

«Δεν θεωρώ καθόλου σοβαρό στις 2 Απριλίου να συζητάμε τι πρέπει να κάνουμε από άποψη οικονομικής πολιτικής ύστερα από 2,3,4,5 μήνες γιατί κανείς δεν γνωρίζει πότε θα τελειώσει η υγειονομική κρίση» είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Πρώτα απ’ όλα συζητάμε για το ότι όλοι οι Έλληνες πρέπει να είμαστε ζωντανοί» είπε λες και ο μισθός δεν είναι απαραίτητος για τη ζωή των ανθρώπων.

«Η κουβέντα για μειώσεις μισθών δεν είναι σοβαρό να γίνεται τώρα. Είναι ανεύθυνο να γίνονται τέτοιες συζητήσεις. Πολύ ανεύθυνο».

Να υπενθυμίσουμε ότι η δήλωση του Γιώργου Κύρτσου το πρωί της Τετάρτης ήταν: «φτάνουν μέχρι τον Μάιο, το πολύ μέχρι τον Ιούνιο», πως η οικονομική ύφεση που προμηνύεται για τη χώρα θα είναι τεράστια και πως χρειάζεται «εθνική συνεννόηση» από τα πολιτικά κόμματα προκειμένου να ξεπεραστεί η επερχόμενη καταστροφή.

Δεν απέκλεισε να γίνουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, συμφωνώντας και με τη φράση «βαριές παρεμβάσεις» από την κυβέρνηση, που τέθηκε από δημοσιογράφο της εκπομπής.

Κάτι που είχε αφήσει ανοικτό ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας λίγες μέρες πριν είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης μισθών στο Δημόσιο και συντάξεων.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης στην ΕΡΤ για την δήλωση Κύρτσου είχε πει πως: "Δεν εδράζεται στη δημοσιονομική πραγματικότητα μετρώντας πολύ προσεκτικά το τι έχουμε" . "Χρησιμοποιούμε τις δυνατότητες που έχουμε για να ξεπεράσουμε την οξεία φάση της κρίσης , κρατάμε διαθέσιμα για να μπορούμε να κάνουμε επανεκκίνηση και διορθωτικές κινήσεις και έχουμε στο μυαλό μας ότι μπορεί να χρειαστούν και πρόσθετα χρήματα αν έχουμε πολύ μειωμένο τουρισμό το καλοκαίρι και μια επάνοδο του covid το φθινόπωρο".

Σχολιάζοντας τη δήλωση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γ. Κύρτσου, ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς δήλωσε στο Open ότι τα λεφτά στην Ελλάδα φτάνουν μέχρι τον Ιούνιο, ο Ν. Παππάς επισήμανε ότι «θα έπρεπε να γνωρίζουν στην κυβέρνηση ότι και το Σύμφωνο Σταθερότητας έχει πάψει να ισχύει και ότι οποιαδήποτε δαπάνη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού δεν μετράει στο έλλειμμα».

Κατ. Μπρέγιαννη

Διαβάστε επίσης:

Ν. Παππάς: Η κυβέρνηση ακολουθεί τις αναλύσεις του ΣΕΒ και όχι τα συμφέροντα της εθνικής οικονομίας (Video)

Και οι συντάξεις στον κυβερνητικό Προκρούστη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL