Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο ιός της πείνας χτυπά τα αδέσποτα

Έκλεισαν οι ταβέρνες, τα εστιατόρια, τα μαγαζιά που τρώγαμε κι από τα αποφάγια μας τρεφόταν και ζούσε ένας τετράποδος μικρόκοσμος. Ένας μικρόκοσμος από αδέσποτα ζώα που κάθε βράδυ στέκονταν υπομονετικά έξω από ταβέρνες και περίμεναν να επιβιώσουν με ό,τι περίσσευε από το τραπέζι μας.

Τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης ήρθαν λοιπόν και χτύπησαν τους σκύλους και τις γάτες που τις τελευταίες ημέρες ψάχνουν αλλά δεν βρίσκουν τίποτα πια να φάνε. Χτυπημένα από τον ιό της πείνας, τριγυρίζουν απελπισμένα στους άδειους δρόμους. Η τροφή που κάποιοι φιλόζωοι πάντα άφηναν στα πεζοδρόμια δεν αρκεί πια για να θρέψει τα αδέσποτα των πόλεών μας. Και με τα καταστήματα εστίασης που μέχρι χθες αποτελούσαν βασική πηγή τροφής κλειστά, χιλιάδες αδέσποτα πια κινδυνεύουν.

Τα αποφάγια λοιπόν που χάθηκαν από τις ταβέρνες και τα εστιατόρια μπορούν να αναπληρωθούν από το περίσσευμα του οικογενειακού τραπεζιού μας. Δεν είναι κόπος ούτε και επιπλέον έξοδο να προσφέρουμε έστω τα αποφάγια μας στα αδέσποτα. Μια μικρή κίνηση αγάπης και ανθρωπιάς είναι να τα βγάλουμε στο πεζοδρόμιο και να βοηθήσουμε αυτά τα πεινασμένα πλάσματα που έμαθαν να ζουν από το δικό μας διατροφικό περίσσευμα.

Και αν την ώρα που βγάλετε λίγη τροφή στο πεζοδρόμιο σας επιπλήξει κάποιος από τους γνωστούς “ανθρωπιστές” λέγοντάς σας πως “εδώ υπάρχουν άνθρωποι που πεινάνε κι εσείς ταΐζετε τις γάτες και τα κοπρόσκυλα”. ζητήστε του να σας πει πότε πήγε αυτός τελευταία φορά κάποια βοήθεια στους μη έχοντες συμπολίτες μας και μετά να συζητήσουμε και για τα αδέσποτα.

Πέτρος Κατσάκος

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις