Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κάποιοι κάνουν πάρτι κάτω απο το "λεφτόδεντρο"

Δεν μπορεί να τρέφονται από το "λεφτόδεντρο" μια σειρά επιχειρήσεις και να μένουν με ψίχουλα τα δημόσια νοσοκομεία, κ. Πέτσα. Δεν μπορεί να τρώνε από το «λεφτόδεντρο» ιδιοκτήτες ΜΜΕ και έμποροι της Υγείας και να μένουν νηστικοί οι χιλιάδες άνεργοι, κ. Πέτσα

Το “λεφτόδεντρο” είναι ένα δέντρο που βρίσκεται στον πυρήνα κάθε κράτους. Είναι ένα δέντρο που το ποτίζουμε όλοι εμείς που με τους φόρους μας το κρατάμε ζωντανό και το κάνουμε κάθε χρόνο να ανθίζει και να καρπίζει. Το “λεφτόδεντρο” είναι λοιπόν αυτό το δέντρο που με τους καρπούς του κρατά ζωντανή και λειτουργική μια Πολιτεία και, με τη συγκομιδή που δίνει, διασφαλίζει την ύπαρξη και τη βιωσιμότητα του κοινωνικού κράτους.

Η αλήθεια είναι πως οι καρποί του “λεφτόδεντρου” πρέπει να καταναλώνονται με σύνεση και με λελογισμένη εξοικονόμηση για ώρες ανάγκης.

Ώρες ανάγκης όπως αυτές που ζούμε τώρα, όπου ένας βασικός πυλώνας του κοινωνικού κράτους χρειάζεται επιπλέον ενίσχυση και ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, αδυνατώντας να εξασφαλίσει τα προς το ζην, έχει την ανάγκη να ενισχυθεί από το “λεφτόδεντρο” της Πολιτείας.

Επομένως, ναι, κύριε Πέτσα, “λεφτόδεντρο” υπάρχει. Το έχετε μπροστά σας. Στον κήπο του Μεγάρου Μαξίμου βρίσκεται φορτωμένο με τους καρπούς του. Όπως επίσης στα χέρια σας βρίσκονται τα αποθέματα με τους καρπούς των προηγούμενων χρόνων που με κόπους και θυσίες μπήκαν στις αποθήκες της Πολιτείας. Ρωτήστε και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να σας το επιβεβαιώσει.

Διότι “λεφτόδεντρο” υπάρχει, κύριε Πέτσα, αλλά εκείνο που δεν υπάρχει είναι η βούληση της κυβέρνησής σας, αυτές τις δύσκολες ώρες, να μοιραστούν οι καρποί του όπως πρέπει και εκεί που πρέπει. Εκεί είναι το πρόβλημα, κύριε Πέτσα. Και το πρόβλημα είναι η κυβέρνησή σας, που έχει βαλθεί να μοιράζει προκλητικά τους καρπούς του “λεφτόδεντρου” σε λίγους και εκλεκτούς αδιαφορώντας για τις αυξημένες ανάγκες των πολλών.

Διότι δεν μπορεί να τρέφονται από το “λεφτόδεντρο” μια σειρά επιχειρήσεις και να μένουν με ψίχουλα τα δημόσια νοσοκομεία, κ. Πέτσα. Δεν μπορεί να τρώνε από το “λεφτόδεντρο” ιδιοκτήτες ΜΜΕ και έμποροι της Υγείας και να μένουν νηστικοί οι χιλιάδες άνεργοι, κ. Πέτσα.

Δεν γίνεται, την ώρα που οι φορολογούμενοι μένουν χωρίς μισθό στο σπίτι, κ. Πέτσα, κάποιοι άλλοι να στήνουν γλέντι τρικούβερτο κάτω από το “λεφτόδεντρο” που έχετε στον κήπο σας. Δεν γίνεται, κ. Πέτσα, να περιμένουν οι απολυμένοι να τους ανοίξετε την πλατφόρμα τον Απρίλιο για το επίδομα των 800 ευρώ και να αφήνετε τους καρπούς του “λεφτόδεντρου” για κάποιους αχόρταγους εργοδότες. Δεν γίνεται.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις