Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δεν αντέχει την κριτική η Ν.Δ.

Η Ν.Δ. πάσχει από μια σοβαρή δυσανεξία. Δεν ανέχεται την κριτική. Ακόμα και σε αυτή την περίοδο, που οι αντιπολιτευτικοί τόνοι κρατούνται χαμηλά εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα εν μέσω πανδημίας.

«Να μην κάνετε κριτική σε αυτά που λέω» διέταξε ο Γιάννης Βρούτσης  δημοσιογράφο που εξέφρασε άποψη για κυβερνητική απόφαση σχετικά με τη ρήτρα απόλυσης. Και αν αμέσως σκεφτήκατε ότι ο κ. Βρούτσης ανήκει στους ακραία νεοφιλελεύθερους της Ν.Δ., παρόμοια ήταν και η στάση του πιο «ήπιου» Κωστή Χατζηδάκη.

Δεν είναι διαφορά ύφους. Η Ν.Δ. πάσχει από μια σοβαρή δυσανεξία. Δεν ανέχεται την κριτική. Ακόμα και σε αυτή την περίοδο, που οι αντιπολιτευτικοί τόνοι κρατούνται χαμηλά εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα εν μέσω πανδημίας.

Δεν ανέχεται να ακουστεί κάτι διαφορετικό απ’ όσα λέει, ακόμα και από συστημικούς δημοσιογράφους. Προτιμά τα απλά, νέτα, σκέτα φερέφωνα. Τους γνωστούς παπαγάλους που ενίοτε τους επιβραβεύει κάνοντας τους βουλευτές.

Δεν φτάνει που η δημοσιογραφία μαστίζεται από τα fake news. Δεν φτάνει που έχει απολέσει πλήρως την όποια αθωότητά της, με τον απόλυτο έλεγχο της πληροφορίας στις παγκοσμιοποιημένες ψηφιακές εποχές. Στη χώρα μας δεν πρέπει να διαφεύγει ούτε ίχνος κριτικής. Ούτε επιφώνημα... Αλλιώς το στίγμα που θα επαναφέρει τους ανυπότακτους φιλελεύθερους δημοσιογράφους στην τάξη είναι βαρύ: «Αυτά τα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Κάτι ο αναγκαστικός εγκλεισμός, κάτι η παντοκρατορία της Ν.Δ. στα κανάλια που ως κυβέρνηση πλέον αφαιρεί κάθε ικμάδα κριτικής, κάτι η τηλεεργασία σε συνθήκες απομόνωσης, συστήνουν ένα οργουελιανό τοπίο που καθόλου μακρινό δεν φαντάζει πια.

Σε αυτό το τοπίο δεν χωρούν καν οι γελοιογράφοι. Δεν χωρά το χιούμορ. Δεν χωρά η ελεύθερη έκφραση. Και ας ήταν οι ίδιοι που δήλωναν με θέρμη Je sui Charlie. Στεγανοποιημένα μυαλά χωρούν μόνο να αναπαράγουν με θέρμη τα τουίτ του Άδωνι και ευλαβικοί χαμαιλέοντες να γλείφουν τα ψίχουλα, κάτω από το τραπέζι.

Διαφημιστική καμπάνια 11 εκατομμυρίων για την ενημέρωση του κοινού που με ΚΥΑ πρέπει να γίνεται δωρεάν... και μοιάζει να μην πέρασε μια μέρα από το «σκύλος» που εκστόμισε δημοσιογράφος στον τότε αν. υπουργό Υγείας, όταν σε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Αν. Ξανθό αποκάλυπταν το πάρτι στο ΚΕΕΛΠΝΟ με τα υπέρογκα ποσά που δώρισαν σε φίλους και ημέτερους για έξοδα διαφημιστικής δαπάνης.

Τότε είχαν την ελευθερία να βρίζουν ώστε να μπορούν μετά να «παίζουν» ξανά και ξανά στα κανάλια την αντίδραση του Π. Πολάκη, για να κρύψουν τα υπέρογκα ποσά του ελληνικού λαού που δώρισαν σε σάιτ όπως: ellinesdimarxoi.gr’, velonakaiklosti.gr.

Ήταν τότε,... παλιά, πριν τεσσεράμισι χρόνια, που η Ελλάδα ακόμα ήταν «Βόρεια Κορέα» και μας κυβερνούσαν κάτι τυχάρπαστοι, πρόεδροι δεκαπενταμελούς. Η χώρα δεν είχε ακόμα απελευθερωθεί από το νεοφιλελεύθερο εθνοπατριωτικό μέτωπο για να αποκαταστήσει την κανονικότητα των πλούσιων, όμορφων, πετυχημένων και ισχυρών...

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις