Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
«Λεφτόδεντρα» για τους οικονομικά ισχυρούς, ανεργία και φτώχεια για το λαό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Λεφτόδεντρα» για τους οικονομικά ισχυρούς, ανεργία και φτώχεια για το λαό

Είναι πανέτοιμη να εφαρμόσει την πολιτική που ονειρεύεται και τώρα η πανδημία της δίνει τη δυνατότητα να την υλοποιήσει σε συντομότερο χρόνο από αυτόν που αρχικά σχεδίαζε.

Η κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι οι εργαζόμενοι είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Εκτός από το δώρο του Πάσχα που η καταβολή του αναστέλλεται, ανοίγοντας την κερκόπορτα για την κατάργηση του με πρόσχημα την υγειονομική κρίση και μετέπειτα οικονομική κρίση, οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν για 40 ημέρες 800 ευρώ, δηλαδή, 530 ευρώ το μήνα, χωρίς να τους εξασφαλίζεται ότι θα συνεχίζουν να έχουν τη δουλειά τους.

Αντίθετα, η στάση της κυβέρνησης απέναντι στους εργοδότες κρίνεται υπέρ το δέον γενναιόδωρη!

Όπως αποκάλυψε στο ρεπορτάζ του ο Ανδρέας Πετρόπουλος στην Αυγή, και η κυβέρνηση δεν το διαψεύδει, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε το προηγούμενο Σάββατο (άρθρο 9) δίνεται η δυνατότητα σε όλες τις ανοιχτές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ακόμα κι αν αυτές είναι κερδοφόρες, με μονομερή απόφαση του εργοδότη να απασχολούν από το 50% έως και το 100% του προσωπικού τους ανεξαιρέτως μόνο για δέκα ημέρες (!), οδηγώντας έτσι σε μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, που δεν έχουν κλείσει, έως και 60%!

Η κυβέρνηση όμως δεν σταματά εδώ την ευρηματικότητα και αποτελεσματικότητα της, αν είναι να εξυπηρετήσει συμφέροντα. Για την  πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού, αύξηση ΜΕΘ, την αύξηση υποβολής τεστ στους πολίτες-μέτρο που προτείνει ο ΠΟΥ και με αυτό καταπολέμησε σε σημαντικό βαθμό την πανδημία η Κίνα, το κράτος ποιεί τη νήσσαν. 

Και αυτό γιατί άμεση προτεραιότητα της είναι να θρέψει στρατιά κλινακαρχών, με τη διπλάσια αποζημίωση για την παροχή υπηρεσιών τους στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Να ικανοποιήσει ημετέρους με το μεγαλύτερο μέρος από το κονδύλι των 11 εκ ευρώ μέσω καμπάνιας ενημέρωσης για τον κορωνοϊό να κατευθύνεται στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, παραβλέποντας το γεγονός ότι εκ του νόμου τα μηνύματα με αναφορά στην δημόσια υγεία παρέχονται δωρεάν.

Να παράσχει κέρδη στους ιδιώτες στην υγεία και από τα τεστ για τον ιό που δεν υπάρχουν πουθενά στο Δημόσιο. Οι ιδιώτες στην υγεία τα μοσχοπουλάνε προς 350 ευρώ έκαστο για να τα στείλουν στη συνέχεια στα αντιδραστήρια του Δημοσίου για ανάλυση. 

Και αυτά είναι μόνο η αρχή για τα δώρα εν μέσω πανδημίας που ετοιμάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο πλέγμα συμφερόντων στη χώρα που συντάσσεται μαζί της.

«Λεφτόδεντρα», λοιπόν, υπάρχουν όταν πρέπει να ικανοποιηθούν συμφέροντα της άρχουσας τάξης. Για το λαό, επιδόματα ίσα να χορτάσει κάπως την πείνα του, ανεργία και φτώχεια στη συνέχεια. «Λεφτόδεντρα»  υπάρχουν, αλλά δεν προορίζονται για το λαό.

Όσοι πίστεψαν προεκλογικά τον Κ. Μητσοτάκη ότι θα είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων καιρός να αναθεωρήσουν. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL