Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C17.4°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C13.8°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
11.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 76%
Έφη Αχτσιόγλου / Διασφάλιση μισθού και θέσεων εργασίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έφη Αχτσιόγλου / Διασφάλιση μισθού και θέσεων εργασίας

Να μην γίνει η εργασία και το ωράριο "λάστιχο", αλλά να ληφθούν συγκεκριμένα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού στις επιχειρήσεις, με διασφάλιση των μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων, προτείνει η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου.

Η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί έκτακτη επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων για τις επιχειρήσεις που πλήττονται, επιδότηση των επιχειρήσεων για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και έκδοση σαφούς οδηγίας από το υπουργείο Εργασίας για τη διασφάλιση των μισθών των εργαζομένων σε κάθε περίπτωση.

Όχι ασυδοσία με το ωράριο

"Τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Εργασίας για τον κορωνοϊό είναι από ανεπαρκή έως βαθιά προβληματικά.

Η αναστολή δήλωσης του ωραρίου και των υπερωριών των εργαζομένων, για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, το μόνο που κάνει είναι να αφήνει τους εργαζόμενους απροστάτευτους στην υπέρβαση των ωραρίων τους και απλήρωτους για τις υπερωρίες τους", σημειώνει η Ε. Αχτσιόγλου, υπογραμμίζοντας:

"Η επίκληση μιας ανάγκης δήθεν ευελιξίας στα ωράρια είναι απολύτως αναληθής αφού τούτη η ευελιξία ήδη υπάρχει. Αυτό που αναστέλλεται είναι η δήλωση και ο έλεγχος. Ζητούμε άμεσα την άρση αυτού του μέτρου που παραβιάζει βασικά εργατικά δικαιώματα. Είναι πραγματικά λυπηρό ότι η κυβέρνηση περίμενε μια τέτοια στιγμή για να προβεί σε μια τόσο αντεργατική ενέργεια. Επειδή τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού δεν μπορεί να είναι αντικείμενο πολιτικού ανταγωνισμού, εμείς προτείνουμε 6 μέτρα ουσιαστικής υποστήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων που πλήττονται".

Α. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL