Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.7°C19.7°C
1 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.5°C
1 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C20.8°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.8°C17.8°C
1 BF 51%
Σκηνές από ταινία επιστημονικής φαντασίας... η επέλαση του κορωνόϊου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σκηνές από ταινία επιστημονικής φαντασίας... η επέλαση του κορωνόϊου

Οι σκηνές που εξελίσσονται στην Ιταλία, μοιάζουν βγαλμένες από ταινία επιστημονικής φαντασίας, τύπου "Απόδραση από τη Νέα Υόρκη" του Κάρπεντερ σε συνδυασμό με το "Μετά την επόμενη μέρα". Στην "Απόδραση από τη Νέα Υόρκη" γυρισμένη το 1981 περιγράφεται το Μανχάταν ολόκληρο ως φυλακή υψίστης ασφαλείας μετά από κάποια επιδημία. Στο "μετά την επόμενη μέρα" οι κάτοικοι του παγωμένου Βόρειου ημισφαίριου καταφεύγουν ως πρόσφυγες στο Μεξικό, μετά από έκκληση του προέδρου των ΗΠΑ.

Σήμερα ο πλούσιος Ιταλικός Βορράς σε καραντίνα, πανικόβλητος αναζητά σωτηρία στον φτωχό Νότο, αλλά και οι δρόμοι είναι κλειστοί και οι κάτοικοι του Νότου τους απειλούν, οι νεκροί αυξάνονται ανησυχητικά, σημειώθηκε εξέγερση στις φυλακές με νεκρούς, υπάρχει έλλειψη υποδομών στα νοσοκομεία, γίνεται επιλογή ασθενών με βάση την ηλικία τους- πάνω από 60 σε αφήνουν στην τύχη σου γιατί δεν έχουν αρκετά μηχανήματα υποστήριξης αναπνοής. Επικίνδυνοι δρόμοι για περιορισμούς της ελευθερίας ανοίγονται, αλλά αυτή είναι μια συζήτηση που θα κάνουμε όταν ξεμπερδέψουμε με τον ιό.

Προς το παρόν κινδυνεύουμε από τον χυδαίο ατομικισμό ορισμένων, που σουλατσάρουν στον Πύργο ενώ έπρεπε να βρίσκονται στο σπίτι τους (ας μη μιλήσω για το ιστορικό της περιοχής αυτής) από τον αμοραλισμό της Ιεραρχίας που γαντζώνεται στην Εξουσία της, αδιαφορώντας για το ποίμνιό της και από τον κομπογιαννιτισμό που βρίσκει έδαφος, ενώ οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ακόμα δεν είδαμε τίποτα, διότι έχουμε σήμερα τρία "ορφανά" κρούσματα.

Και το ερώτημα είναι: μπορεί αυτή η κυβέρνηση που χρησιμοποιεί τον πιο ακραίο λόγο κατά όσων την αντιπολιτεύονται, αυτή η κυβέρνηση που δεν τολμά ούτε στο ελάχιστο να διαφοροποιηθεί από τις επικίνδυνες συστάσεις της Ιεράς Συνόδου, η κυβέρνηση που πρώτη ενέργειά της ήταν να καταργήσει το ΑΜΚΑ των προσφύγων, μπορεί αυτή η κυβέρνηση να μας προστατεύσει; Να μας προστατεύσει από την επιδημία αλλά και τον αλληλοσπαραγμό που θα επιφέρει;

Η δική μου απάντηση είναι ότι αποκλείεται. Και ότι αυτό που κάνει ο Ερντογάν, είναι παιχνίδι μπροστά σ' αυτό που θα κάνει ο κορονοϊός. Αλλά τότε ο κ. Μητσοτάκης δεν θα έχει εσωτερικό εχθρό να τα φορτώσει. Σκεφθείτε μόνο να ξεσπάσει σε κάποια δομή προσφύγων η επιδημία. Τώρα καίνε σχολεία, τότε θα καίνε ανθρώπους. Και στα σούπερ μάρκετ θα σκοτώνονται μόνο Ελληνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL