Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Η Δεξιά στην πεπατημένη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Δεξιά στην πεπατημένη

Θα περίμενε κανείς από μια δημοκρατική κυβέρνηση, αν ήταν να επιτεθεί στην "Αυγή", να το έκανε διαψεύδοντας το πρωτοσέλιδό μας για τα ξερονήσια και τα τάγματα εφόδου και να ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για ξερονήσια και ότι η κυβέρνηση δεν αποδέχεται την ανεξέλεγκτη δράση παραστρατιωτικών ομάδων ούτε στον Έβρο ούτε στα νησιά.

Αντ' αυτού, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Σ. Λιβανός άφησε ασχολίαστα τα ξερονήσια και επιτέθηκε στην "Αυγή" ότι δήθεν κατέκρινε την εθνοφυλακή.

Όμως η κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει ενεργοποίηση της εθνοφυλακής, ούτε έχουν εντοπιστεί εθνοφύλακες σε υπηρεσία με τις διαδικασίες, στολές, οπλισμό κ.λπ. που προβλέπονται.

Αντιθέτως, όχι μόνον υπάρχουν καταγγελίες για την παράνομη δράση ενόπλων ομάδων ιδιωτών, αλλά δεν παρέλειψε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός να φωτογραφηθεί μαζί τους.

Και, όπως μαθαίνουμε, στον Έβρο συρρέουν ακροδεξιοί κυνηγοί κεφαλών και από άλλες χώρες για να συνεργαστούν με τους ντόπιους ομοίους τους.

Η κυβέρνηση ακολουθεί έναν εξαιρετικά ολισθηρό δρόμο, αυτόν του συνδυασμού αντιπροσφυγικού παροξυσμού, φιλοπολεμικών παιάνων, εσωτερικού εχθρού και πατριδοκαπηλίας.

Έναν δρόμο που τον ξέρει καλά γιατί ως παράταξη τον έχει ξαναπερπατήσει με τραγικές συνέπειες για τη χώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL