Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Τι 'πες τώρα / Φτου να μη σας ΜΑΤιάσουμε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τι 'πες τώρα / Φτου να μη σας ΜΑΤιάσουμε

Οι κάτοικοι της Χίου και της Λέσβου υπέστησαν τις καταδρομικές επιθέσεις ενός στρατού κατοχής που έκανε απόβαση και θέλησε να επιβάλει τον νόμο και την τάξη του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη.

Αντί να πατάξουν την ανομία, όπως έλεγαν προεκλογικά, έκαναν «Εξάρχεια» τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, όπου οι δυνάμεις καταστολής επιδόθηκαν στις οικείες μεθόδους τους, πειθούς των πολιτών. Βιαιοπραγίες, ξυλοδαρμούς ακόμα και μικρών παιδιών, καταστροφές περιουσιών.

Αχόρταγοι όμως όπως πάντα. Ακόμη και με τα πολιτικά τους ρούχα, λίγο πριν φύγουν από τη Χίο, επιτέθηκαν σε κατοίκους με γκλομπ, σαν χουλιγκάνικη συμμορία, και τους ξυλοκόπησαν ανηλεώς.

Τα όργανα της τάξης και της ασφάλειας φώναζαν «τουρκόσπορους» τους ακρίτες. Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν διχάζει τους Έλληνες. Αρκεί να μην είναι «τουρκόσποροι».

Τους είχαν άχτι τους κατοίκους. Δεν φτάνει που αντιστάθηκαν στις βουλές του Κυριάκου. Τους πήραν και τα σώβρακα. Έδωσαν ένα μάθημα στην κυβέρνηση. Η ίδια όμως αρνείται να το λάβει.

«Τα κλειστά κέντρα θα γίνουν» είπε ο Πέτσας, γιατί η «δουλειά» έχει κλείσει με τους εργολάβους. Πώς θα έρθει η ανάπτυξη; Πού να πάνε και αυτές οι έρμες οι μπουλντόζες τώρα που έχασαν τον δρόμο για το Ελληνικό;

Τον "γαλάζιο" αιρετό της Μουτζούρη δεν τον θέλει πια η Ν.Δ., λέει, γιατί έθιξε τον πρίγκηπα. Θυμήθηκε όλα του τα στραβά αυτές τις μέρες. Εκτός από το ότι είναι ακροδεξιός. Αυτό δεν το θεωρούν στραβό. Αλλά προτέρημα!

Από τη μια, ξόρκιζαν το κακό και έλεγαν πως δεν είναι δικός τους βρίζοντάς τον χυδαία. Και από την άλλη, ετοιμάζονταν να ζητήσουν την παραίτησή του! Αυτά το πρωί. Το απόγευμα τον κάλεσαν στη σύσκεψη. Και όλα μέλι - γάλα.

Για πρώτη φορά στα χρονικά, τα κατορθώματα των ΜΑΤ στα νησιά έκλεψαν την παράσταση Χρυσοχοΐδη από την Αθήνα. Ωστόσο η Ν.Δ. δεν άφησε ανυπεράσπιστο τον αστυνομικό στην ΑΣΟΕΕ. Για χάρη του η Αστυνομία εφηύρε νέα εκδοχή «ζαρτινιέρας». Της ερωτευμένης.

Ήταν ένας νέος -πολύ νέος- ειδικός φρουρός, που δεν ήταν σε υπηρεσία. Πήγε να πάρει την κοπέλα του. Με όπλο και κουκούλα. Γιατί; Του έχει πει μάλλον ότι μόνο αν μοιάζει με μπάχαλο θα τον ξανασυναντήσει. Για να μην την κοροϊδεύουν οι φίλες της που έμεναν Εξάρχεια. Τι να κάνει; Ντύθηκε ανάλογα και πήγε να την πάρει από τη σχολή...

Τι; Δεν είναι πιστευτό; Μα αφού το είπαν τα κανάλια...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL