Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C23.0°C
3 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.7°C17.6°C
4 BF 47%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.7°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
4 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C21.3°C
3 BF 45%
ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: Χαιρετίζουμε τον δημοκρατικό αγώνα του Λεσβιακού λαού ενάντια στον αυταρχισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: Χαιρετίζουμε τον δημοκρατικό αγώνα του Λεσβιακού λαού ενάντια στον αυταρχισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου χαιρετίζει τον δημοκρατικό αγώνα του Λεσβιακού λαού ενάντια στον αυταρχισμό της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας του Μητσοτάκη.

Οι πολίτες της Λέσβου απάντησαν ενωμένοι με την μαζική παρουσία τους στην προκλητική βία των δυνάμεων καταστολής που έσπασαν, έκαψαν, χτύπησαν, έβρισαν και προσέβαλαν το δημοκρατικό και πατριωτικό συναίσθημα των νησιωτών.

Χιλιάδες νέοι του νησιού μας, αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιστήμονες, άνεργοι, εργαζόμενοι συμμετείχαν στον αγώνα, με τον ενθουσιασμό και τον αυθορμητισμό τους υπερασπίστηκαν δυναμικά τα δίκαια αιτήματα του τόπου μας και καθόρισαν αποφασιστικά την νικηφόρα έκβαση του αγώνα.

Η ευθύνη για το αιματοκύλισμα των νησιών μας βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τονίζουμε ότι ο λαός της Λέσβου είναι ειρηνικός αλλά ξέρει να αγωνίζεται και να απαντά στις προκλήσεις και να υπερασπίζεται το δίκιο του.

Το δόγμα «νόμος και τάξη» της αυταρχικής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας κατέρρευσε σε δύο μόλις ημέρες στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Η ανάκληση των δυνάμεων των ΜΑΤ, το πάγωμα της επίταξης και η άμεση αναδίπλωση της κυβέρνησης που αναγκάστηκε να καλέσει σε διάλογο του αυτοδιοικητικούς των νησιών αποτελεί σημαντική νίκη στον αγώνα μας.

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στα νησιά μας δεν έχει να προσφέρει τίποτα αν δεν προηγηθεί:

Ανάκληση και όχι «πάγωμα» της επίταξης
Άμεση αποσυμφόρηση των νησιών
Ακύρωση της κατασκευής νέας δομής κλειστής ή ανοιχτής

Ο Λεσβιακός λαός θα συνεχίσει να αγωνίζεται ενωμένος, μακριά από μισαλλόδοξες, διχαστικές και ακραίες συμπεριφορές, παρά τις προσπάθειες υπονόμευσης του δίκαιου αγώνα του, από την ακροδεξιά συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας και από όσους πουλάνε φτηνό «πατριωτισμό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL