Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.9°C19.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.8°C18.0°C
0 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.6°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.4°C
0 BF 71%
Η απάντηση του Δ. Παπαγγελόπουλου / Απάντηση στους ισχυρισμούς Πέτσα: Με αίτημα της ισραηλινής πρεσβείας οι συναντήσεις με Μιωνή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η απάντηση του Δ. Παπαγγελόπουλου / Απάντηση στους ισχυρισμούς Πέτσα: Με αίτημα της ισραηλινής πρεσβείας οι συναντήσεις με Μιωνή

Με αίτημα του Σάμπι Μιωνής, το οποίο είχε μεταφερθεί μέσω της ισραηλινής κυβέρνησης, είχε γίνει η συνάντηση στο Μαξίμου, όπως αποκάλυψε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε ότι ο Σ. Μιωνής θεωρούσε αντισημιτική την ελληνική Δικαιοσύνη και γι’ αυτό ζήτησε τη βοήθεια της κυβέρνησης για δικαστικές του υποθέσεις και πως ο Αντώνης Σαμαράς του είχε ζητήσει να παρέμβει! Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης Τσοβόλας σε δήλωσή του επισημαίνει ότι οι «παράνομες και αποπροσανατολιστικές» διαρροές καταθέσεων μαρτύρων στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής επιβεβαιώνουν πως πρόκειται για «σαφώς πολιτική» δίωξη.

Δύο συναντήσεις

Ειδικότερα, ο Δ. Παπαγγελόπουλος αναφέρεται σε δύο συναντήσεις που έγιναν το 2016 και το 2018. «Πριν από τέσσερα χρόνια με παρακάλεσε ο κ. Παππάς να συναντηθούμε στο γραφείο του με τον κ. Μιωνή επικαλούμενος πιέσεις από την ισραηλινή κυβέρνηση. Ο κ. Μιωνής μας παρακάλεσε να τον βοηθήσουμε στις εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις επειδή θεωρούσε ότι η ελληνική Δικαιοσύνη ήταν αντισημιτική.

Επίσης κατηγόρησε τους κ.κ. Βορίδη και Φιλιππάκη ως ναζί και μέλη διεθνούς ναζιστικής οργάνωσης και ότι γι’ αυτό τον καταδιώκουν» αναφέρει και συνεχίζει: «Ήταν σε έξαλλη κατάσταση. Προσπαθήσαμε να τον ηρεμήσουμε. Του διευκρινίσαμε ότι στην ελληνική Δικαιοσύνη δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης. Για τον κ. Βορίδη του συστήσαμε να απευθυνθεί στη Ν.Δ. Γα τον κ. Φιλιππάκη, τον οποίο εγώ πρόσφατα είχα γνωρίσει, να διευθετήσει συμβιβαστικά τις διαφορές του».

Όπως αναφέρει ο Δ. Παπαγγελόπουλος, το 2018 έγινε δεύτερη συνάντηση: «Πριν από δύο χρόνια πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση στο γραφείο του κ. Παππά μετά από παρακλήσεις πάλι του κ. Μιωνή. Σε αυτήν συμμετείχαν ο κ. Παππάς, εγώ, εκπρόσωπος του κ. Μιωνής, ο κ. Φιλιππάκης και άλλοι.

Έχω την εντύπωση μάλιστα ότι ο κ. Μιωνή στη συνέχεια κάποια στιγμή έλαβε και επιταγή ως εγγύηση για τη διευθέτηση των ιδιωτικών διαφορών του με τον κ. Φιλιππάκη».

"Αναξιόπιστος"

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης σχολιάζει εμμέσως την αξιοπιστία του Σ. Μιωνή μέσα από καταγραφή γεγονότων. «Πριν από έναν χρόνο ο κ. Μιωνής κατήγγειλε στις αρχές του Ισραήλ τον κ. Βορίδη για εκβιασμό και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση χωρίς την παραμικρή αναφορά στο πρόσωπό μου. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα δημοσιεύματα για τις δραστηριότητες του κ. Μιωνή είχαν υπάρξει τουλάχιστον τρία χρόνια πριν γίνω υπουργός.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι για τους κ.κ. Παπασταύρου και Μιωνή με είχε παρακαλέσει να τους βοηθήσω και ο κ. Σαμαράς σε μία από τις συναντήσεις μας» αποκαλύπτει και προσθέτει: «Αυτά προς το παρόν για τον δήθεν εκβιασμό σε βάρος του κ. Μιωνή και για το ήθος του που δεν δίστασε να μαγνητοφωνήσει παράνομα στο Μέγαρο Μαξίμου συνομιλία του με δύο υπουργούς σε συνάντηση για την οποία ο ίδιος επανειλημμένως είχε παρακαλέσει. Αυτά προς το παρόν. Στη συνέχεια θα ασχοληθώ επισταμένως για τον ρόλο και τις σχέσεις του κ. Μιωνή με τους κ.κ. Σαμαρά και Παπασταύρου».

Δ. Τσοβόλας: “Δημοσιοποιήστε ολόκληρες τις καταθέσεις”

Το παιχνίδι των διαρροών στηλιτεύει ο Δ. Τσοβόλας, τονίζοντας ότι «η Προκαταρκτική Επιτροπή με τις αυθαίρετες, αποπροσανατολιστικές και παράνομες μεθοδεύσεις των υπευθύνων και με τις απαράδεκτες και παράνομες διαρροές περικοπών καταθέσεων μαρτύρων επιβεβαιώνει καθημερινά ότι η δίωξη κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου είναι σαφώς πολιτική. Η πλειοψηφία προσπαθεί, με μάρτυρες που ορισμένοι από αυτούς είναι κατηγορούμενοι για βαριά αδικήματα και άλλους που πρέπει να λογοδοτήσουν για παράβαση καθήκοντος και για υπέρβαση εξουσίας, να δικαιολογήσουν την αδικαιολόγητη πολιτική δίωξη του Δ. Παπαγγελόπουλου. Επιστρατεύουν πρόσωπα ως μάρτυρες τα οποία με τις αντιφατικές και προδήλως ψευδείς καταθέσεις τους υποβαθμίζουν το έργο της Επιτροπής».
Ο συνήγορος του Δ. Παπαγγελόπουλου τονίζει ότι «αν η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. ενδιαφέρονται για την αντικειμενική ενημέρωση του ελληνικού λαού γι’ αυτά που καταθέτουν οι εξεταζόμενοι μάρτυρες, αντί να διαρρέουν παράνομα και αυθαίρετα αποσπάσματα των καταθέσεων, τους καλούμε να δίνουν ολόκληρες τις καταθέσεις τους στη δημοσιότητα, αφού δεν εννοούν να τηρήσουν τη μυστικότητα της προκαταρκτικής διαδικασίας».

«Θα αναγκαστούμε να αλλάξουμε τακτική και να προβούμε με υπαιτιότητα της κοινοβουλευτικής Επιτροπής στη δημοσιοποίηση ολόκληρων των μαρτυρικών καταθέσεων και των ουσιωδών εγγράφων που βρίσκονται στη δικογραφία» προειδοποιεί ο Δ. Τσοβόλας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL