Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Μήνυμα Τσίπρα για τα Βαλκάνια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μήνυμα Τσίπρα για τα Βαλκάνια

Στη Γαλλική Γερουσία μίλησε για την ευρωπαϊκή διεύρυνση την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας. Σε μια παρέμβαση ουσίας, καθώς η Γαλλία έχει θέσει ισχυρά προσκόμματα στην ενταξιακή διαδικασία των δυτικών Βαλκανίων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την ανάγκη να υπάρξει θετική απόφαση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου, για την έναρξη της ενταξιακής διαδικασίας της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας, υπό την προϋπόθεση να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της σε σχέση με την ελληνική εθνική μειονότητα.

Επισήμανε ακόμα πως η Ε.Ε. δεν μπορεί να αποκτήσει έναν δυναμικό διεθνή γεωπολιτικό ρόλο εάν δεν είναι αξιόπιστη στην ίδια της τη γειτονιά, στηρίζοντας έμπρακτα τη Συμφωνία των Πρεσπών. Θύμισε δε ότι το πάγωμα της ενταξιακής διαδικασίας των Βαλκανίων το 2014, οδήγησε στην αποσταθεροποίηση της περιοχής και την ενίσχυση τρίτων δυνάμεων εις βάρος της Ε.Ε.

Κάλεσε ακόμα την Ε.Ε. -με το βλέμμα στον Εμ. Μακρόν- να δείξει ότι στηρίζει ηγέτες και λαούς της περιοχής που είναι έτοιμοι να πάρουν γενναίες αποφάσεις και να κάνουν μεταρρυθμίσεις, "αλλιώς δικαιώνει τις δυνάμεις του εθνικισμού και του αυταρχισμού".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL