Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ωμοί και αναίσχυντοι

EUROKINISSI

Από προχθές, ολόκληρο το σύστημα της Ν.Δ. που εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο με την υπόθεση Novartis περιφέρεται έξαλλο στα ΜΜΕ. Απειλεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα με ισόβια, κραυγάζει για έσχατες προδοσίες και ισόβια και εξαπολύει ύβρεις και απειλές κατά των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος

Ακόμα και ο υπουργός Δικαιοσύνης βγήκε κάπου, να πει οι συγκεκριμένοι μάρτυρες δεν υπάγονται στο καθεστώς προστασίας, όπως καθορίζεται διεθνώς. Γιατί; Γιατί έτσι. Ιατρός μικροβιολόγος είναι ο άνθρωπος, κάτι παραπάνω από εμάς θα ξέρει από Δίκαιο και διεθνείς νομικές συμβάσεις.

Αυτό το χάλι, σχετίζεται προφανώς με την αδυναμία της Προανακριτικής Επιτροπής να αποκαλύψει την ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων. Λυσσάνε επειδή όλη τους η προσπάθεια να ακυρώσουν την έρευνα της Τουλουπάκη και να οδηγήσουν την υπόθεση του σκανδάλου Novartis στο αρχείο έχει πέσει στο κενό.

Στην Ελλάδα υπάρχει ακόμα ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Αυτή η Δικαιοσύνη κάνει διερεύνηση για ένα τεράστιο σκάνδαλο: τις υπερτιμολογήσεις φαρμάκων, από πρώην υπουργούς Υγείας, για λογαριασμό μιας πολυεθνικής εταιρείας, υπερτιμολογήσεις που κανείς δεν έχει αμφισβητήσει ότι έγιναν.

Οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος είναι πολύ σημαντικοί για τη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης. Συνεπώς, ό,τι θίγει τους μάρτυρες -και η άρση της ανωνυμίας τους τους θίγει - θίγει την προσπάθεια της Δικαιοσύνης να διερευνηθεί η υπόθεση.

Με λίγα λόγια: η προσπάθεια της Προανακριτικής να αποκαλύψει την ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων συνιστά ωμή και αναίσχυντη προσπάθεια παρέμβασης στη Δικαιοσύνη. Είναι η πιο ωμή και η πιο αναίσχυντη παρέμβαση που έχει επιχειρηθεί ποτέ.

Ευτυχώς η πραγματική ζωή δεν είναι Netflix. Κάτι έχει απομείνει όρθιο από την επέλαση του «επιτελικού κράτους».

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Θέλουν Μνημόνια για να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους

Τις ημέρες αυτές, και εν όψει της συνόδου που θα πάρει τις αποφάσεις για το ταμείο ανάκαμψης, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία εκδηλώνουν από κοινού έντονη διπλωματική κινητικότητα προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ενίσχυση στις χώρες του Νότου δεν θα συνοδεύεται από Μνημόνια και οικονομική επιτήρηση.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις